Přejít k hlavnímu obsahu

XSET podepisují nejlepší ženský tým světa, na mužskou scénu chtějí zaútočit již na DH December

23. 11. 2020 | 14:12 Counter-Strike 2
Americká organizace XSET vstupuje do světa Counter-Strike se svým novým ženským týmem. Do svých řad nabral sestavu Originem, která plánuje dobýt evropskou scénu.
XSET
XSET

Pokus ženských hráček dostat se do vrcholného Counter-Striku jsme tu již několikrát viděli, teď má stejný plán americká organizace XSET. Do svých řad nabrala ženský tým dosud známý jako Originem, ve kterém hrají známé hráčky jako Michaela "⁠mimi⁠" Lintrup nebo Julia "⁠juliano⁠" Kiran.

zaaz xset

Tým se složil na začátku letošního roku a ihned slavil úspěchy, dokázal totiž vyhrát všechny tři hlavní ženské turnaje, které se letos odehrály - Ambush Invitational, DreamHack Showdown a Galaxy Racers Invitational. Proto se chtějí XSET posunout na úroveň výš a stát se stálicí na mužské evropské scéně.

Jádro tohoto celku se již jednou na mužském turnaji objevilo. Na loňském DreamHack Open Rotterdam však hráčky v barvách Besiktas Esports skončily na posledním místě po drtivých porážkách proti Avangar a Hard Legion. Hráčky však věří, že mají co dokázat a věří, že dokážou posunout svou hru o úroveň výš.

Doufáme, že dokážeme získávat výsledky na mužských turnajích a že dokážeme, že jsme se zlepšily a dokážeme bojovat proti mužským týmům - možná ne na Tier 1 scéně, ale spíš Tier 2 a Tier3.

- Anastasia "⁠kr4sylya⁠" Khlobystina, hráčka týmu XSET

Tým se dočká své premiéry již 10. prosince a to rovnou na mužském turnaji. Představí se totiž na turnaji DreamHack Open December, kde zatím získali své místo také hráči týmů ESPADAMovistar Riders sAw.

Sestava týmu XSET je následující:

 Švédsko Zainab "⁠zAAz⁠" Turkie
 Švédsko Julia "⁠juliano⁠" Kiran
 Dánsko Michaela "⁠mimi⁠" Lintrup
 Nizozemsko Petra "⁠Petra⁠" Stoker
 Rusko Anastasia "⁠kr4sylya⁠" Khlobystina

Štítky: XSET
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.