Přejít k hlavnímu obsahu

YamatoCannon bude prvním evropským trenérem v korejské LCK!

15. 5. 2020 | 02:00 League of Legends
YamatoCannon se po splitu, který strávil jako komentátor a videotvůrce, vrací do trenérské pozice. Bývalý lodivod Team Vitality nebo Splyce však nebude trénovat žádný celek v Evropě, nýbrž v Jižní Koreji. Konkrétně jde o SANDBOX Gaming.
YamatoCannon
YamatoCannon

Zpráva to je opravdu překvapivá, protože se Jakob "YamatoCannon" Mebdi ujme týmu v nejvyšší korejské lize jako vůbec první člověk ze západního světa. V Jižní Koreji už sice působil známý Američan LS, ale ten působil pouze ve druhé lize. YamatoCannon bude zatím 9. tým jarního splitu LCK trénovat z domova, minimálně dokud to nebude možné, vzhledem k situaci okolo COVID-19. 

Švédský stratég má bohaté zkušenosti, jelikož v minulosti trénoval Team ROCCAT, Splyce nebo Vitality. Zkušenosti má i jako hráč, jelikož si v roce 2013 zahrál i evropskou nejvyšší soutěž v týmu DragonBorns. V SANDBOX Gaming ho nečeká lehká úloha, jelikož byl tým jen krůček od sestupu z ligy. Své místo v elitní korejské desítce si ale tým vydobyl zpět a v létě chce mířit na mnohem vyšší příčky. Konec konců, loni tým nebyl vůbec daleko od postupu na světový šampionát. V sestavě vybočuje support GorillA, kterého si můžete pamatovat z loňské sestavy Misfits. Více se však proslavil s legendární sestavou s hráči jako PraY, KurO či Smeb v ROX Tigers, potažmo Longzhu Gaming a Kingzone DragonX. 

Zdroj: espn.com
Štítky: LCK, SANDBOX Gaming