Přejít k hlavnímu obsahu

Za pokus o koupení zápasu FORTUNA COOL ligy dostává wap0 ban do konce roku 2020

14. 5. 2019 | 12:14 Counter-Strike 2
V domácích vodách se děje ledacos, dnes vás však musíme obeznámit se smutnou novinou. Dnes již bývalý kapitán ECLOT se totiž pokusil zařídit svému týmu výhru v závěrečném kole základní části FORTUNA COOL ligy jinak než na serveru a v letošní sezóně si již nezahraje. Jeho tým pak přichází o šanci na postup.
Banhammer
Banhammer

Za hranice fair play se ve vypjatém závěru FORTUNA COOL ligy vydal kapitán týmu ECLOT wap0. Tento celek je před posledním kolem na pátém místě pořadí a výhra 2:0 nad Teamem Gravity by mu zařídila jistý postup na LAN finále. Bohužel se sám kapitán rozhodl oslovit zástupce soupeřova týmu s pokusem o ovlivnění zápasu za úplatu a připravil tak svůj tým o šance zcela mimo server.

Tohle chování je naprosto nepřípustné a tento zápas byl tedy jednoznačně zkontumován ve prospěch soupeře, čímž se uzavřelo složení LAN finále: Team Brute XPG, XDDDDDD, ROG.eXtatus, Dark Tigers. V závěrečném kole se tak bude hrát již pouze o nasazení do semifinálových zápasů.

Mrzí nás, že se i v esportu objevuje obchodování se zápasy. Je to něco, co budeme vždy tvrdě trestat. FORTUNA COOL liga vždy byla založena na fair play a tyto praktiky do naší ligy nebo jakékoliv jiné soutěže nepatří.

vyjádřil se za COOL Esport k nastalé situaci Kazimír Krysta.

FORTUNA COOL liga

Trest pro samotného hráče se však nebude týkat pouze této soutěže. Vzhledem k zapojení ligy do seriálu Mistrovství České republiky si wap0 vysloužil také ban na veškeré soutěže zařazené do MČR sezóny 2019 i 2020. Jeho tým pak v té aktuální nenávratně přijde o jeho podíl dosud nasbíraných bodů včetně těch za FORTUNA COOL ligu.

Od podobného chování se distancuje i samotná organizace Eclot Gaming a wap0 byl s okamžitou platností odebrán z týmové soupisky. Oficiální vyjádření jeho vedení zní následovně:

Wap0 jako náš dlouhodobý hráč a jeden ze služebně nejstarších členů týmu hrubě porušil etický a morální kodex naší organizace. Jako organizace jsme udělali kroky, abychom tento nešvar eliminovali a s osobním trestem ze strany organizátora pro hráče souhlasíme. Závěrem chceme zdůraznit, že toto chování nebude do budoucna tolerovat a budeme naše hráče i nadále vést k tomu, aby dodržovali pravidla fair play a nepoškozovali dobré jméno našeho týmu.

My doufáme, že jsme podobnou situaci museli řešit naposled a duch fair play ještě v dnešní době nevymizel. Těšíme se na vás na LAN finále, které se uskuteční 1. a 2. června v CineStaru Anděl. Vstupenky zakoupíte ZDE.

Štítky: COOL liga, Banhammer
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.