Přejít k hlavnímu obsahu

Zahrát si ve velkém dostává nový rozměr, kina pronajímají svá plátna hráčům

18. 2. 2021 | 10:00 Všechny hry
Kina ve Spojených státech a Jižní Koreji umožňují hráčům hrát na jejich plátnech. Tato služba ovšem není zadarmo, avšak v dnešní době se jedná o jednu z cest, jak si užít návštěvu kina. A to ve velkolepém stylu.
Pronajímání plátna
Pronajímání plátna

Kina jsou v momentální době v 50% kapacitě, kvůli opatření proti nemoci COVID-19. Jako téměř většina řetězců, které byly ohroženy ve svém působení kvůli Covidu, se i kina rozhodla vytvářet si další příjmy. Jelikož poloviční naplnění kin nevynáší tolik, rozhodli se provozovatelé v USA a Jižní Koreji k pronajímání svých prostorů a hlavně obrovského plátna k hraní her hráčům. Po rozpočítání vyšlo, že obrazovku si mohou zarezervovat až 4 lidé za 90 dolarů na dvě hodiny. Cena se po 18 hodině večerní zvýší na 135 dolarů. Hráči, kteří si chtějí plátno vypůjčit, si musí samozřejmě přinést své hry, konzoli a ovladače.

Podle BBC jsou hráči s tímto nápadem naprosto spokojeni. Dává jim to příležitost maximalizovat jejich herní zážitek, a to doslova. Nejen, že kvalita zvuku je výborná, obraz je prý ještě o dva levely výš. Od spuštění této služby, byly sály rezervovány více než 130 krát. Nejvíce se kinohraní zúčastnili muži mezi 30-40 lety, přítomné ale byly také páry nebo rodiče s dětmi.

Zdroj: 9gag.com
Štítky: kina, hraní v kině