Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část Sazka eLEAGUE je za námi, vyvrcholení nabídlo rekord Pechyna i fail od teCka

1. 6. 2020 | 13:08 Counter-Strike 2
Na průběh Sazka eLEAGUE jsme se naposledy podíval po pátém kole, do konce tedy zbývalo celkem devět zápasů (včetně jedné dohrávky). Nyní už je celá základní část u konce, tak se pojďme podívat, jak vyvrcholení dopadlo na několika frontách.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Před svým závěrečným kolem měla Sazka eLEAGUE jednu jistotu – místenky v semifinále už podobně jako v 1. Tipsport COOL lize měly zajištěny týmy SINNERS a Gunrunners.AOC, kde šlo už pouze jen o první místo. To by však SINNERS museli zaváhat a tento scénář se po úspěšné dohrávce proti BRUTE smazal. Nejvíce z jasného druhého místa GRS mohli těžit Sampi, jejich sok, který na rozdíl od nich ještě o něco hrál. Zajímavý rekord nabídla druhá mapa právě tohoto duelu, protože Martin 'Pechyn' Pechoušek se při výhře 16:14 blýskl neuvěřitelnými 43 killy a nebojíme se říct, že za základní hrací dobu jde o český rekord v elitních domácích ligách.

Sampi si tímto zajistili třetí místo, které jen potvrdilo narůstající formu od příchodu nových posil. Své čtvrté místo posléze bránil Team BRUTE, který však překvapivě proti RAMS selhal na obou mapách a právě o tento horší vzájemný zápas propadl až na 5. příčku. V konečné matematice to však příliš nemění, protože vzhledem k nastavenému formátu se tyto dva celky znova utkají ve čtvrtfinále. Tuhá bitva ale ještě předtím proběhla také o poslední postupový slot, kde byly ve hře tři týmy. DEFEATERS však prohráli se SINNERS a museli se spoléhat na remízu dvou ostatních konkurentů. Sedmá CZC.eSuba totiž vyzvala poslední Enterprise Esports.

Nejvíce v očekávání tohoto výsledku mohli být Sampi, kteří ze zápasu eSuby s Enterprise vyhlíželi svého soka. Zajímavou situaci vytvořila zejména koncovka první mapy Nuke, kde za stavu 17:18 nezvládl teCkoO situaci 1 proti 1, kdy netrefil nicnetušícího soupeře z výhodnější pozice a tento klip se v momentu stal opravdu virálním – najdete jej níže. Díky doklepnuté i druhé mapě tak poslední místenku v play-off uzmula modrá krev. Na kompletní složení vyřazovací části, která se odehraje 6. a 7. června, se můžete podívat vespodu článku.

Sazka eLEAGUE
Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.