Přejít k hlavnímu obsahu

Zástupce Entropiq je 30. nejlepším hráčem Evropy, mezi českými hráči dominuje MAGNUM

25. 12. 2020 | 17:06 VALORANT
Riot Games po dvou měsících zveřejnili na svém Twitteru nejlepší stovku hráčů aktuálního herního žebříčku pro jednotlivé regiony. Do minulého vydání se dostala i desítka českých či slovenských hráčů, jak početné zastoupení máme tentokrát?
TOP 100
TOP 100

Králem evropského ladderu je stejně jako minule Gilad 'ALIVE' Hakim, jehož nejčastěji využívaným hrdinou je Jett. V nejlepší desítce najdeme i zástupce elitních celků, jako FunPlus Phoenix, Guild Esports nebo šampiona First Strike turnaje Heretics, konkrétně Auni 'AvovA' Chahade. Ve druhé desítce se objevuje hvězdný ostrostřelec ScreaM z týmu Liquid a první zástupce dlouhodobě nejúspěšnějšího týmu G2 Esports je až na 26. místě. Jen o čtyři pozice za ním se nachází polský hráč Michał 'MOLSI' Łącki, který reprezentuje českou organizaci Entropiq.

Vás ale jistě určitě daleko více zajímá, jak si tentokrát vedou čeští a slovenští hráči. V říjnu se do třetí desítky dokázali dostat Eryceu a Twisten, oba ale z nejlepší stovky nyní vypadli. Číslem jedna se tak stává Martin 'MAGNUM' Penkov z týmu ENTERPRISE esports na 44. místě, jemuž se čas vkládaný do neustálého zlepšování stále více vyplácí. Ve výběru jej navíc na 84. pozici doplňuje spoluhráč Ondřej 'MONSTEERR' Petrů, díky čemuž jsou ENTERPRISE jediným českým týmem s dvojnásobným zastoupením. Třetím český hráčem hráčem v žebříčku je Štěpán 'Ambi' Beránek z týmu Sampi.Tipsport, který se v TOP 100 objevuje podruhé, stejně jako dva zmínění hráči. Za zmínku stojí také Peter 'shhhack' Belej, slovenský hráč dlouhodobě žijící a působící na španělské scéně.

Na kompletní výčet se můžete podívat sami ve videu z Twitteru. Kdo vám v tomhle výběru nejvíce chybí?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.