Přejít k hlavnímu obsahu

ZÁZNAMY: Jaký byl finálový den 1. Tipsport COOL ligy?

16. 6. 2020 | 22:00 Counter-Strike 2
1. Tipsport COOL liga o víkendu vyvrcholila parádním hracím víkendem, který určil nového šampiona skrze jedenáct ostrých a povětšinou napínavých map. Pojďme si za doprovodu jednotlivých záznamů ještě jednou shrnout, co nabídl nedělní finálový den.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Neděle odstartovala semifinálovým zápasem, do kterého ve větší pohodě nastoupili hráči Eclot Gaming. Na jejich výkonu byl vidět větší hlad po bronzové medaili, která může být zadostiučiněním po sezóně plné smíšených pocitů. Gunrunners.AOC oproti tomu těžce nevyšlo úvodní Inferno, na kterém se nezmohli na více než pět bodů. Tahle mapa navíc byla poslední pro Dytora, který sérii už ani nedokončil a do akce musel naskočit zahraniční host Whiskas. S jeho pomocí se sice GRS vzepřeli, ale díky výhře poměrem 16:14 se ze třetího místa a o něco málo větších odměn mohou radovat hráči ECLOT. Pro zyoreda šlo navíc o vítěznou rozlučku.

    Všichni ale netrpělivě očekávali zlatý hřeb v podobě BO5 grandfinále, kde CZC.eSuba měla jediný cíl – dát do zápasu po poctivé přípravě maximum a doufat, že to bude stačit na lepší výsledek než v Sazka eLEAGUE, kde v boji o titul padli jednoznačně 0:3. Všechno odstartovalo Infernem, kde si benq1ho svěřenci vybudovali statečný náskok 8:0. Poté se však mašina jménem SINNERS rozjela a za útočnou stranu kontrovala podobnou sérií. O výhře úvodní mapy rozhodovaly drobnosti, které skórem 16:14 poslaly do vedení favorita. Ten navíc dokázal využít pohodu z koncovky první mapy i na Overpassu, kde soupeři vůbec nic nepovolil a po výhře 16:3 měli tak ZEDKO a spol. tři možnosti stát se novými šampiony.

    Na Nuke se ale rozjel The eLiVe, který dokázal svůj tým motivovat i jinak, než svými cally, když se mu povedla řada individuálních akcí v kolech, kdy to bylo nejvíce potřeba a kdy to i málokdo čekal. Stav 16:13 pro CZC.eSubu, jdeme na Mirage! Tady už se naplno ukazovalo, že zápas byl opravdu dlouhý a i výdrž hraje markantní roli. Důkazem toho fakt, že za 26 kol ani jeden z týmů nevyhrál více než dvě kola v řadě – tedy až na koncovku SINNERS. Po sérii chyb na obou stranách, kdy se dokonce prohrávalo proti eku, dokázal favorit číslo jedna potvrdit svoji pozici a ukončením série poměrem 16:10 potvrdil svoji nezpochybnitelnou pozici domácí jedničky. Už ve středu večer se navíc můžete těšit na obsáhlý rozhovor s jedním z vítězů – Sebastian 'beastik' Daněm.

    SINNERS vs. CZC.eSuba

    Rozdělení výher:

    • 1. místo:  Česká republika SINNERS – 75 000 Kč + 1000 MČR bodů
    • 2. místo:  Slovensko CZC.eSuba – 35 000 Kč + 700 MČR bodů
    • 3. místo:  Slovensko Eclot Gaming – 15 000 Kč + 500 MČR bodů
    • 4. místo:  Česká republika Gunrunners.AOC – 10 000 Kč + 400 MČR bodů
    • 5. místo:  Česká republika Dark Tigers – 8 000 Kč + 300 MČR bodů
    • 6. místo:  Česká republika Universe – 6 000 Kč + 260 MČR bodů (sestupuje)
    • 7. místo:  Česká republika Team Gravity – 4 000 Kč + 220 MČR bodů (sestupuje)
    • 8. místo:  Česká republika BloodyDevils – 2 000 Kč + 180 MČR bodů (sestupuje)
     
     
     
     
    Štítky: COOL CSGO liga
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.