Přejít k hlavnímu obsahu

Žebříček největších headshot mašin roku 2020, na třetím místě se umístil STYKO!

4. 1. 2021 | 17:14 Counter-Strike 2
V roce 2020 jsme viděli spoustu nabitých turnajů, kde hráči často předváděli své individuální výkony a předháněli se v žebříčku statistik. Pojďme se teď podívat na žebříček headshotů, které spousta lidí považuje za vůbec nejprestižnější.
STYKO
STYKO

Žebříček, který vytvořil server HLTV.org, se soustředil na ty nejpřesnější hráče, kteří v průběhu roku 2020 nastříleli nejvíce hlav proti soupeřům z nejlepší světové třicítky. Hlavním ukazatelem byl průměr headshotů na kolo, v případě rovnosti tak rozhodovalo, kolik procent z celkových zabití tvořily právě headshoty.

Celému žebříčku kraluje dnes už bývalý hráč týmu Liquid Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken, který zazářil s 0.45 headshoty za kolo, ranou do hlavy skončilo dokonce 66 % všech jeho killů. Na druhém místě se umístil dánský hráč Kristian "k0nfig" Wienecke, který si v barvách Complexity připsal 0.41 headshotů za kolo, z celkových zabití pak HS tvořilo 55.7 %.

Na třetím místě se fantasticky umístil slovenský hráč Martin "STYKO" Styk, který v roce 2020 reprezentoval GODSENT, v příštím roce však celá sestava přestupuje do prestižní organizace FunPlus Pheonix. STYKO zazářil s 0.4 headshoty za kolo, tedy těsně za druhým místem. Třetí místo si však vysloužil hlavně díky jeho poměru zabití headshotem, ty totiž tvořily 58.6 % ze všech killů.

Shodný průměr HS na kolo jako STYKO pak měli také hráči, jež se umístili na čtvrté a páté příčce. U Russ Nikolaye "mir" Bityukova z týmu Spirit tvořily HS 53 % ze všech zabití, u pátého Estonce Robina "ropz" Koola to bylo 52.3 %.

Pět nejpřesnějších hráčů
Pět nejpřesnějších hráčů
Zdroj: HLTV.org
Štítky: styko
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.