Přejít k hlavnímu obsahu

Zlínské LOBBY je zrušeno, obě online finále by se však tento víkend odehrát měla

Druhý ročník největší esportové akce ve Zlínském kraji se kvůli opatřením proti šíření COVID-19 v druhé polovině března neuskuteční. Jde vůbec o první český esportový event, který tento osud postihl.
LOBBY
LOBBY

Bez diváků se odehrálo velkolepé klání IEM Katowice, posunout na podzim jsme museli náš IXPO Fortnite Cup. Zrušení se dotklo mimo jiné i evropského TwitchConu a pro další podobný krok nemusíme jít daleko. Zlínské LOBBY, které mělo být na programu 21. března, je 2 týdny před konáním zrušeno – nikoliv odloženo.

Celá akce se měla odehrávat na půdě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde ale rektor v rámci preventivních opatření odvolal veškeré akce pořádané touto vysokou školou. Pořadatelé LOBBY s tímto rozhodnutím tedy nemůžou vůbec nic dělat, podobně jako v Katovicích nešlo nic dělat s rozhodnutím guvernéra Polského Slezska.

Je to velká škoda, i když nás zrušení akce mrzí, rozhodnutí rektora univerzity plně respektujeme. Bereme to zároveň jako příležitost vložit energii z letošního ročníku do toho příštího, kterým to všem vynahradíme. Především bych se chtěl za všechny upřímně omluvit partnerům a poděkovat jim za finanční či jinou podporu nutnou k realizaci projektu. A v neposlední řadě bych chtěl poděkovat hráčům, kteří se do turnaje zapojili a měli energii se porvat o vítězství… Doufáme, že do příštího roku Soraka všechny vyhealuje a my snad seženeme ochranu v podobě Braumova štítu.

sděluje Patrik Pham, hlavní organizátor LOBBY.

Na LOBBY se snažila probojovat více než stovka CS:GO i League of Legends týmů a právě online finále o dva sloty v každé hře se mělo uskutečnit o tomhle víkendu – LoL finále v sobotu, CSkové v neděli. To ale dle informací má proběhnout podle původního plánu a organizátoři se nyní snaží zajistit prostředky, aby hráči neodešli z turnaje s prázdnou. Původní prize pool celé akce měl sahat do výše 50 000 Kč.

Zdroj: grunex.com
Štítky: LOBBY
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.