Přejít k hlavnímu obsahu

Změny na evropské scéně: NiP posazují na lavičku, Smooya našel angažmá a další fotbalový klub vstupuje na scénu

3. 2. 2021 | 10:06 Counter-Strike 2
Na evropské scéně se v posledních dnech událo několik zajímavých změn, tak si některé z nich pojďme shrnout v jednom souhrnném článku.
Club Brugge
Club Brugge

Ninjas in Pyjamas

Tradiční švédské organizaci se v poslední době nedaří, a tak bylo potřeba něco změnit. Nejhůře hodnoceným hráčem posledních měsíců byl Simon 'twist⁠' Eliasson, který je po 16 měsících posazen na lavičku a podle vyjádření to nevypadá, že by se měl do základní sestavy ještě vrátit. Jeho místo zatím jako stand-in zabere Erik 'ztr' Gustafsson z akademie Young Ninjas. Premiéru v hlavním týmu si nadějný střelec zažije v BLAST Premier.

Základní pětice Ninjas in Pyjamas:

 Švédsko Fredrik 'REZ' Sterner
 Švédsko Nicolas 'Plopski' Gonzalez Zamora
 Švédsko Tim 'nawwk' Jonasson
 Švédsko Hampus 'hampus' Poser
 Švédsko Erik 'ztr' Gustafsson (stand-in)

Movistar Riders

Důležitý přestup má za sebou elitní anglický sniper Owen '⁠smooya' Butterfield. Bývalý hráč BIG se v loňském roce po konci týmu Chaos hledal, ale konečně se nejspíše našel. Posledních 14 dní totiž nastupoval jako host týmu Movistar Riders, kde zářil v každém jednom zápase. Není tedy divu, že jej TOP 29 tým světa nyní podepsal.

Základní pětice Movistar Riders:

 Španělsko Alejandro 'mopoz' Fernández-Quejo Cano
 Španělsko Alejandro 'alex' Masanet
 Brazílie Lucas 'steel⁠' Lopes
 Estonsko Kristjan 'shokz⁠' Jakobson
 Velká Británie Owen 'smooya' Butterfield

Nordavind

Na scéně vznikl nový mezinárodní tým. Nordavind dlouhé roky zaměstnávali pouze ryze norské sestavy, odkud sama organizace pochází, ale vyšší ambice donutily Nordavind jít mezinárodní cestou. Z posledního složení zůstává pouze HS a důležitými pilíři jsou Dánové z rozpadlého týmu x6tence. Novou sestavu této norské organizace mohou potkat také tři české celky, protože Nordavind aktuálně působí v lize ESEA Advanced.

Základní pětice Nordavind:

 Dánsko Daniel '⁠mertz' Mertz
 Dánsko Jesper 'TENZKI' Plougmann
 Estonsko Kevin 'HS' Tarn
 Estonsko Anton 'supra' Tšernobai
 Německo Sabit 'mirbit' Coktasar

Club Brugge Esports

Sportovních klubů na poli esportu není nikdy dost. Není tomu tak dávno, co svoji CS:GO sestavu představila argentinská Boca Juniors, jako další se přidává belgický tým ze starého kontinentu. Club Brugge Esports se rozhodli vstoupit na CS:GO scénu akvizicí týmu MAESTRO, který rovněž nechybí v lize ESEA Advanced. Belgické jádro týmu pochází z bývalé sekce Tenerife Titans, kterou nyní doplnilo duo polských Matoušů.

Základní pětice Club Brugge Esports:

 Belgie Steven 'Stev0se' Rombaut
 Belgie Robin 'simix' Bynens
 Belgie Richard 'ritchiEE' Mestdagh
 Polsko Mateusz 'matty' Kołodziejczyk
 Polsko Mateusz 'n0tice' Wolniak

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.