Přejít k hlavnímu obsahu

Změny ve Fnatic? Bwipo a Selfmade odmítli prodloužení smlouvy

27. 4. 2021 | 18:00 League of Legends
Po jednom z nejhorších jarních splitů v historii organizace Fnatic se dějí velké věci. Nejprve zklamání po vyřazení v druhém kole play-off a nyní zpráva, která zabolí každého fanouška této legendární organizace – Bwipo a Selfmade odmítli prodloužení své smlouvy na další sezónu.
Skončí jedna z nejlepších dob Fnatic?
Skončí jedna z nejlepších dob Fnatic?
Zdroj: Riot Games

Podle nových informací od Esportsmaniacos se po neúspěšné jarní části LEC stanou velké věci. Bwipo a Selfmade odmítli prodloužení svých smluv a tím pádem to vypadá, že si Fnatic od příštího roku budou muset najít nové talenty. Pokud by se tyto informace ukázaly jako pravdivé, tak by to pro Fnatic znamenalo konec jakési jejich éry, ve které zažili svůj vrchol. Bohužel po této změně by zůstal už pouze support Hylissang, jakožto jediný pamětník jejich cesty do finále Světového šampionátu v roce 2018.

Tato novinka je celkem překvapivá, ale vzhledem k jejich výsledku v jarní části dává smysl. Fnatic ještě v posledním týdnu základní části netušili, zda se vůbec dostanou do play-off, a ve chvíli, kdy se do vyřazovací části dostali, tak přišel šok pro všechny fanoušky.

Tým poprvé za posledních pět let nepostoupil v play-off mezi nejlepší čtyřku a fanoušci byli v šoku. Podpora týmu také nebyla taková jako v posledních letech. Někteří fanoušci se cítili zrazeni a podraženi jejich nejoblíbenějším týmem poté, co nechali Rekklese odejít k rivalům G2 Esports a milovaného midaře Nemesise nahradili za Nisqyho, který působí spíše pouze jako výměna a ne jako vylepšení.

Je pouze spekulace, co vlastně stojí za důvodem neprodloužit smlouvu. Můžou to být špatné výkony, může to být nahrazení oblíbených hráčům kteří drželi tým na uzdě i přes jejich styl hry? Na tyto otázky nám odpoví pouze čas.

Štítky: Bwipo, Selfmade, fnatic
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.