Přejít k hlavnímu obsahu

Zrušení jarního splitu? V LCS se pro rok 2021 chystají obří změny!

5. 11. 2020 | 16:33 League of Legends
Severoamerická liga v League of Legends je na rozcestí. Na povrch se totiž dostávají informace o velkých změnách pro rok 2021, dle nichž má být kompletně zrušen jarní split. Jak tedy má nová sezóna vypadat?
LCS 2021
LCS 2021

S velkou novinou přišel novinář Travis Gafford, který své diváky informoval o tom, že jarní split se má kompletně zrušit. Celý rok má být nově zcela celistvý a namísto dvou splitů se bude hrát jen jedna ligová sezóna. Nyní by tedy měla být uspokojena velká část herní komunity, která vnímala spring split jako zbytečnost.

Bude se hrát více zápasů a týmy by se mezi sebou údajně měly utkat hned pětkrát, díky čemuž bude také více vysílacích dní a nově se budou hrát hned tři kola týdně (Pátek, Sobota, Neděle). Ještě před samotnou sezónou se odehraje menší přátelský turnaj, který by měl být inspirován KeSPA Cupem v Jižní Koreji, takže by mělo jít hlavně o testování ideálních sestav v ostrých streamovaných zápasech. 

Mid-Season Invitational LCS

Implikace pro MSI

Na Mid-Season Invitational se v minulých letech kvalifikovalo výhrou jarního splitu, který však bude letos zrušen. Přibližně v polovině sezóny by se tak měl hrát speciální turnaj pro šest nejlepších týmů aktuální tabulky, přičemž vítěz postoupí právě na MSI reprezentovat Severní Ameriku proti mezinárodní konkurenci. 

Velké změny pro akademie

Změny by se měly dotknout také academy týmů, které v minulých letech hrály svou vlastní uzavřenou ligu. Klasická soutěž pouze pro akademie zřejmě bude fungovat i nadále, ale nově by měl vzniknout také systém provázání s amatérskou scénou, kde by se mohly do boje zapojit i organizace mimo elitní desítku z LCS. Velmi pravděpodobně tak uvidíme hned třetí úroveň týmů LCS organizací, podobně jako dosud fungovali například 100 Thieves. Ti krom své akademie nabrali i sestavu právě čistě pro amatérské turnaje.

Více informací bychom se mohli dozvědět na přelomu roku, kdy se většinou k podobným oznámením odhodlá také samotné studio Riot Games. Většina lig, z nichž se dá kvalifikovat na Worlds, začíná na konci ledna. Brzy by se mělo také všechno rozpohybovat na přestupovém trhu, jelikož se 17. listopadu stane velká část profesionálů stane volným hráčem a začne každoroční velké přestupové období. 

Štítky: lcs