Přejít k hlavnímu obsahu

Odchod hvězdy? Ani náhodou! Kapitán a trenér v BIG prodloužili smlouvy

29. 7. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Žádný přesun se nekoná. Německý tým, momentálně 12. na světovém žebříčku HLTV.org, měl přijít o dvojici důležitých článků. Prvním měl být Johannes „tabseN“ Wodarz, tím druhým Fatih „gob b“ Dayik. Oba však dnes s týmem prodloužili smlouvu o pět let.
BIG prodloužili smlouvu s tabseNem a gob b
BIG prodloužili smlouvu s tabseNem a gob b
Zdroj: twitter.com/BIGCLANgg

Příběh trvající od roku 2017 pokračuje. Johannes „tabseN“ Wodarz bude i nadále součásti BIG. 27letý lídr německého mančaftu se v pátek upsal organizaci do roku 2027. „Nikdy bez mého týmu,“ napsal střelec na sociální sítě.

Minimálně stejně dlouho jako tabseN by měl v BIG zůstat Fatih „gob b“ Dayik. Velezkušený trenér se k CS:GO divizi vrátil 1. května po návratu od Valorantu. Od té doby se mančaft hned třikrát probojoval mezi top 4 na světových turnajích, Roobet Cup dokonce kompletně ovládl. Zlepšené výkony managementu stačily k nabídnutí pětileté smlouvy, která je v esportu především pro kouče něčím nevídaným.

K novinkám se na Twitteru vyjádřil také CEO BIG Daniel Finkler. „Po více než pěti letech, kdy jsme byli zakladateli a akcionáři společnosti BIG, jsme určili směr pro dalších pět let,“ napsal Finkler.

Podpisem nové smlouvy zároveň německá dvojice ukončila povídky o jejím přechodu do barev G2 Esports. Ty by nově měla oblékat dvojice Rasmus „HooXi“ Nielsen a Justin „jks“ Savage. Na odchodu z G2 Esports jsou Aleksi „Aleksib“ Virolainen a Audric „JACKZ“ Jug.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).