Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude krotit NiKa? Do G2 mají namířeno šampion z Katowic a kapitán CPH Flames

30. 7. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Jak se zdá, ten asi největší otazník letní pauzy je konečně zodpovězen. Hvězdný tým G2 Esports je údajně připraven na novou sezonu, volná místa zaplní šampion z letošního turnaje IEM Katowice a bývalý kapitán Copenhagen Flames.
Justin „jks“ Savage a Rasmus „HooXi“ Nielsen
Justin „jks“ Savage a Rasmus „HooXi“ Nielsen
Zdroj: koláž ESL / PGL

Tým G2 Esports měl být jednoznačně jedním z nejsilnějších celků roku 2022. Dosavadní výsledky ale zatím ukazují pouze opak. Kromě semifinále na prvním společném turnaji přicházelo jedno zklamání za druhým. Přední organizace nezískala titul už 2,5 roku, u té poslední byl dokonce ještě Kenny „kennyS“ Schrub.

Na začátku letní pauzy tak přišla výrazná, a hlavně očekávaná změna. Na lavičku zamířil kapitán Aleksi „aleksib“ Virolainen, který do týmu přišel teprve v únoru z OG. Jen o pár dní později si mohl začít hledat nový tým také Audric „JACKZ“ Jug, jenž úderné sestavě dodával především obří porci zkušeností.

Podle zákulisních informací už má G2 podepsáno s jejich nástupci. Server 1pv.fr informoval, že se novým kapitánem týmu stane Rasmus „HooXi“ Nielsen. Strůjce úspěchu Copenhagen Flames, který dovedl partu neznámých hráčů až do play-off Majoru, se tak může těšit na své první mezinárodní angažmá. Je sice kritizován za své individuální výkony, když za poslední 3 měsíce nasbíral rating propastných 0.76, ale palebná síla právě není něčím, co G2 nutně potřebují. Stačí jen utvořit správnou chemii a nechat hvězdy zářit.

Druhou posilou a dalším zářivým jménem v sestavě se stane Justin „jks“ Savage. Nejúspěšnější australský hráč historie je od loňského listopadu na lavičce Complexity. Naposledy však dal o sobě vědět v únoru, kdy na IEM Katowice nastoupil za FaZe Clan, se kterým dokázal legendární turnaj vyhrát. Během své kariéry se také dvakrát probojoval až do semifinále Majoru. I z hlediska rolí by tento příchod dával smysl.

S přestupem do G2 Esports byli ještě pár dní zpět spojováni také klíčoví členové týmu BIG, kapitán Johannes „tabseN⁠“ Wodarz a kouč Fatih „gob b⁠“ Dayik. Ti však nakonec zůstanou ve své domovině, kde podepsali dlouholetý kontrakt. Novou sestavu G2 uvidíme v akci v srpnu, kdy pokračuje okruh BLAST Premier.

G2 Esports by měli od srpna nastupovat v této sestavě:

 Bosna a Hercegovina Nikola „NiKo“ Kovač
 Bosna a Hercegovina Nemanja „huNter“ Kovač
 Rusko Ilya „m0NESY“ Osipov
 Austrálie Justin „jks“ Savage
 Dánsko Rasmus „HooXi“ Nielsen

 Francie Rémy „XTQZZZ“ Quoniam - kouč

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.