Přejít k hlavnímu obsahu

Nový světový rekord? Nekonečný zápas v CS:GO trval neuvěřitelných 305 kol

29. 7. 2022 | 09:07 Counter-Strike 2 Zajímavost
Je to teprve pár dní, kdy se na platformě FACEIT objevilo něco nevídaného. Jedinečné klání mezi dvěma týmy totiž trvalo přesně 305 kol. Šance na to, že by zápas amatérských hráčů trval přirozeně tak dlouho, je ovšem opravdu mizivá. Za bláznivým výsledkem totiž stojí malý podfuk.
Molotov
Molotov
Zdroj: Counter-Strike

Již odjakživa jsme zvyklí, že se Counter-Strike hraje na 30 kol. To v praxi znamená že tým, který jako první získá 16 bodů, odchází jako vítěz. Situace, kde se pomyslné cesty rozdělují, nastává při shodě 15 bodů. Matchmaking tuto situaci řeší remízou, avšak platforma FACEIT volí řešení v podobě prodloužení.

Logicky se tedy nabízí otázka, jak dlouho by mohl trvat ten nejdelší zápas z celé každodenní masy. Odpověď je jednoduchá – velmi dlouho. Teprve před pár dny se totiž stalo něco neuvěřitelného. Zápas mezi dvěma týmy totiž skončil až po rekordních 305 kolech. Jenže jak už to tak bývá, i tento příběh má jeden háček.

Jak vás jistě hned napadne, tak se nejednalo o náhodu, tedy alespoň ne do určité míry. Zápas začal klasickým způsobem, kdy se oba týmy snažily ze všech sil. Klání bylo ovšem nesmírně vyrovnané, a proto se stále prodlužovalo. Tak se pokračovalo, až se postupně začali ze serveru hráči vytrácet, jak dlouho se již hrálo.

Byla to nejspíš tato chvíle, kdy zbývající hráče napadlo vytvořit rekord v počtu odehraných kol na jedné mapě. Toho docílili za pomocí Molotovů, které začali házet pod své nohy, díky čemuž zápas natahovali až do chvíle, kdy je to zřejmě přestalo bavit. Konečná sumarizace tak činila neskutečných 305 odehraných kol. 

FACEIT zápas
FACEIT zápas
Zdroj: FACEIT.com
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.