Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS Praha II už o víkendu! Nejlepší domácí týmy se utkají o stovky tisíc

12. 10. 2023 | 12:56 Counter-Strike 2 MČR
Už tenhle pátek vypukne vrcholná část dalšího velkého domácího turnaje, který hostí Vodafone PLAYzone Arena v Praze na Chodově. Čtyři kvalifikované Counter-Strike týmy se před zraky živého publika utkají o parádní prize pool a historicky první českou CS2 trofej. Buď u toho s námi!
Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Očekávalo se, že se nejlepší domácí trio bude po celý podzim přetahovat o domácí tituly. Do hry ale nečekaně vstoupili další konkurenti. Na nedávném Mistrovství Slovenska dokázali UNiTY skolit SINNERS i Sampi.Tipsport a nebyli daleko ani od finálového triumfu proti Dynamu Eclot. Stejný oponent jim zavřel cestu také na LAN finále Tipsport CS:GO Praha II. Oba celky totiž dokázal už předtím šokovat Entropiq.

Právě zmíněná pražská organizace bude papírově jasným outsiderem play-off, skupinová fáze ale jasně ukázala, že je tuhle partičku není radno podceňovat. Sestava pro tento turnaj se sice šila horkou jehlou a v Praze se bude muset obejít bez Tomáša „Mix“ Bilíka, který se po skupinové absenci nestihl do víkendu uzdravit. Vstup do vrcholné části soutěže čeká Entropiq proti SINNERS. Jedna výhra rovná se jistota medaile.

První semifinálová dvojice pavouka, který se hraje formátem Double Elimination, ale vzbuzuje mnohem více emocí. Utkají se totiž Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport, dva ambiciózní týmy s těmi nejvyššími ambicemi. DNE už navíc letos mají na kontě dva tituly a výhra v Praze je může přiblížit k historickému Tipsport Grand Slamu. Jsou to ale Sampi, kteří ve skupinové fázi z elitního tria ve skupině prokázali nejlepší formu.

Do Vodafone PLAYzone Areny může o víkendu přijít fandit naprosto každý, vstup je zcela zdarma. Pro návštěvníky máme přímo na místě připravený různorodý doprovodný program, jako je například otevírání CS2 beden za zakoupení libovolného burger menu. Pro všechny ostatní bude samozřejmě připravený živý přenos. Těšit se na vás budou Mishek, Koty, Storm, Sphexxai, Kany, Wango nebo Martin „zur1s“ Sláma.

Harmonogram play-off Tipsport CS:GO Praha II
Pátek 13. října
14:00 Slovensko Sampi.Tipsportvs. Česká republika Dynamo Eclot
17:30 Česká republika Entropiqvs. Česká republika SINNERS
Sobota 14. října
14:00zápas poražených z úvodních duelů
17:30zápas vítězů úvodních duelů
Neděle 15. října
14:00finále Lower Bracketu
17:30grandfinále
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.