Přejít k hlavnímu obsahu

Příští rok? Uvidíme, co bude, mlží MVP Rádia Spin MATYS

26. 11. 2023 | 09:25 Counter-Strike 2 Rozhovor
Čerstvý mistr Tipsport MČR CS Matúš „MATYS“ Šimko se triumfem dost možná rozloučil s domácí scénou a konkrétně týmem Sampi.Tipsport. Slovenský střelec je spojován s přestupem do zahraničí, s organizaci Jakuba Jankta údajně jednají Fnatic. „Uvidíme, co bude po MČR,“ odpověděl diplomaticky MATYS, MVP Rádia Spin.
Příští rok? Uvidíme, co bude, říká MVP Rádia Spin MATYS
Příští rok? Uvidíme, co bude, říká MVP Rádia Spin MATYS
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Jaké to je? Mistr České republiky, nejlepší hráč turnaje.

Já jsem ten, kdo pořád povídá, málokdy mi dojdou slova. Tentokrát ale žasnu, pořád to nechápu, je to něco neskutečného. Za ten čas, co hraju v Sampi.Tipsport, se stalo tolik věcí. Tolik sestav, tolik smutných a depresivních momentů. Koneckonců je to neskutečná simulace. Uvidíme, co bude teď po MČR, ale jsem obrovsky rád. Málokdo to čekal, dokonce i někteří ze Sampi.Tisport, i když předpovídali, že budeme bojovat o medaile.

Nejdražší přestup historie? Fnatic jednají o příchodu slovenské hvězdy Sampi!

Jak jste se dokázali restartovat po té druhé mapě a dokázali jste to zlomit?

Tolik zápasů, co jsme na domácí scéně hráli, jsme prohráli o dvě kola. Ať už proti DNE nebo SINNERS. Podle mě už to byla jen otázka času, kdy se to zlomí. Takového týmového ducha, kterého jsme dneska ukázali, i když jsme prohrávali a dokázali to otočit, to bych nečekal ani v tom nejlepším snu. Toto (cena MVP, pozn. red.) má pro mě velkou hodnotu, ale to, co dnes kluci dokázali... I mě častokrát potahali v různých situacích. Ať už v komunikaci nebo psychicky. Klobouk dole před všemi z tohoto týmu.

Co jste změnili na Mirage, že jste celý zápas otočili?

Jedno kolo změnilo všechno. Měli jsme 5v4, šli jsme tři under, abychom faknuli Áčko. Uslyšel jsem, jak dva soupeři skočili ze shortu a v ten moment jsem si uvědomil, že oni na sobě mají mnohonásobně větší tlak. Na základě jednoho smoku a molotovu takhle reagovali, hrozně přerotovali a to je extrémní problém. Dobře jsme to kontrovali a v ten moment jsem si uvědomil, že máme obrovskou šanci vyhrát, na každé mapě, každé kolo.

Ty už jsi to nakousnul. Co bude příští rok? Uvidíme tě na česko-slovenské scéně?

Zajímavá otázka. Uvidíme, co bude po MČR.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).