Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdražší přestup historie? Fnatic jednají o příchodu slovenské hvězdy Sampi!

19. 11. 2023 | 15:37 Counter-Strike 2 Spekulace
Tipsport MČR CS může být ve znamení jedné velké rozlučky. Matúš „MATYS“ Šimko platí za největší vycházející hvězdu česko-slovenské scény a již delší dobu po něm pokukuje nejeden zahraniční tým. Vysoká výkupní klauzule doposud všechny odradila, před prvním CS2 Majorem by se ale Šimko mohl dočkat. O jeho příchodu za miliony korun jedná slavná organizace fnatic.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: koláž PLAYzone

Kvality Matúše „MATYS“ Šimka už dlouho přesahují hranice domácí scény. Jeho pozice se dá přirovnat k Adamu „NEOFRAG“ Zouharovi, jehož odchod do zahraničí byl také jen otázkou času. Slovenské hvězdě ale v Sampi.Tipsport běží platná smlouva, a vše tak záleží na vedení organizace. Vyvrcholení příběhu, kdy by dotáhl Sampi k výhře Tipsport MČR CS a na základě toho dostal svolení k odchodu, by však bylo nádherné.

V minulosti se v zákulisí spekulovalo například o zájmu Monte, v poslední době se na něj podle informací PLAYzone.cz vyptávali OG nebo TSM. Jejich zájem nikoho nepřekvapí, nejspíše každá mezinárodní sestava této úrovně na rozhraní Tier 1/2 scény musela o Matysovi minimálně uvažovat. Jeho výkony jsou skutečně nepřehlédnutelné. Nyní se ale našel první skutečně vážný zájemce, který po zjištění cenovky nevycouval.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Závěr roku by v domácím Counter-Strike rybníčku mohl být ve znamení přestupové bomby. O hvězdného slovenského riflera podle ověřených zdrojů redakce PLAYzone.cz stojí tým fnatic! Výkupní klauzule Sampi se pohybuje okolo 4 milionů korun, tedy 170 tisíc euro, jednání ovšem ještě nejsou u konce. Vysoká cena je i důvodem, proč je od přesunu do Sampi jakýkoliv přestup do jiného domácího celku v podstatě vyloučený.

Někdejší trojnásobní šampioni Majoru chystají další přestavbu svého kádru, aby se v CS2 vrátili do boje o světové tituly. William „mezii“ Merriman odešel do týmu Vitality a Fredrik „roeJ“ Jørgensen zamířil do Preasy. Pouze Freddy „KRIMZ“ Johansson působí ve fnatic déle než čtyři měsíce, organizace tak zákonitě hledá nové opory. Doposud se mluvilo jen o Švédech, zájem o Matyse ale značí další mezinárodní kapitolu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.