Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba i přes výhru nepostupuje do play-off, Sampi se pátou výhrou vyšvihli na 2. místo tabulky

7. 9. 2021 | 14:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední dva zápasy základní části rozuzlí zápletku boje o play-off i ve snaze vyhnout se baráži. Všechny týmy, které se ve 13. kole představí, to mají ve svých rukou, což by mělo celému úternímu dni dodat na šťávě. Analyst deskem vám dne provedou Kany, Bananides a Tučňák, z řad komentátorů se můžete těšit na Joshuu s huhym.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Karty jsou rozehrány jasně, nejvíce má o co hrát eSuba. Ta kvůli mnoha ztrátám (za 3 body vyhrála jen jednou v celé sezóně) potřebuje dnes zvítězit za tři body, a ještě svého soupeře porazit o více než čtrnáct bodů v součtu obou map. Ani výhra například dvakrát 16:10 nemusí eSubě stačit, takže dnes se blogg1s a spol. musejí prezentovat co nejčistší hrou bez chyb. DEFEATERS oproti tomu chtějí zabodovat co nejvíce, aby dostali pod tlak eEriness MARVO v boji o vyhnutí se baráži. eEriness mají náskok jednoho bodu a podstatně lepší skóre, takže po prvním duelu už přesně budou vědět, na čem jsou a co případně potřebují. Totéž se dá říci o Sampi.Tipsport, kteří mají play-off skoro jisté, ale stále ještě mohou poskočit na 2. místo. Každý má prostě zcela jinou motivaci.

eSuba vs. DEFEATERS
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
twist  Česká republika
Pechyn  Česká republika
sAvana  Slovensko

eSuba

16:13
16:7

DEFEATERS

 Slovensko xperrience
 Česká republika Dytor
 Slovensko bestch
 Slovensko INCC
 Slovensko fino

Série začala na mapě Mirage, kde se eSuba dostala do pohodlného náskoku 6:1. V ten moment ale DEFEATERS začali kousat, využívali děr v obraně soupeře a dokonce ovládli první stranu. eSuba sice druhou stranu nakonec dotáhla do vítězného konce, skóre 16:13 ale nebylo něco, co by jí dávalo pozitivní vyhlídky na následný Nuke. Tam totiž mohla ztratit už jen 4 body pro možnost hrát o play-off. DEFEATERS hráli hodně odlehčeně, i na této mapě však zvládli obě pistolková kola a obě navíc dokázali potvrdit druhým kolem, což znamená, že jim stačilo přidat už jen jeden bod. Jakmile šance eSuby vyhasly, zápas ztratil náboj a vše se takříkajíc už jen "doklepalo". Po čtyřech účastech ve finále v řadě tedy tradiční organizace bude chybět dokonce v celém play-off.

eEriness MARVO vs. Sampi.Tipsport
replay  Česká republika
DOCKSTAR  Česká republika
desty  Česká republika
Lastík  Česká republika
stinx  Česká republika

eEriness MARVO

14:16
6:16

 Slovensko queztone
 Slovensko system
 Česká republika Darber
 Slovensko Rutk0
 Česká republika zur1s

Jako první padla volba na Inferno, na kterém se Sampi.Tipsport sebevědomým výkonem dostali až do vedení 9:2. Poté však hráči eEriness MARVO našli recept, převzali otěže a dokonce se dostali na 14. bod. V ten moment se ale Rutk0 vytasil s neuvěřitelným clutchem, který klidně může bojovat o titul nejlepší akce sezóny, a nastartoval comeback, jenž navíc potvrdil dalším důležitým clutchem pro změnu zur1s. eEriness hráli dobře, ale dva momenty stačily na to, aby to Sampi dotáhli. Ve velké pohodě nastoupili favorité také na Dust II, kde už eEriness MARVO svoji jízdu nerozjeli. Sampi.Tipsport měli hru pod kontrolou a jednoznačným výsledkem zapsali do tabulky tři body, díky čemuž se posouvají na 2. místo tabulky, senzačně před favorizované Entropiq Prague.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.