Přejít k hlavnímu obsahu

Vylepšení v Heart of the Swarm

8. 5. 2012 | 17:52 StarCraft 2
A teď pro změnu novinka o samotném StarCraftu 2, tedy spíše jeho pokračování s názvem Heart of the Swarm. Jak se zdá, Blizzard si konečně vzal k srdci křik, nářky, pláč a nemalé lobby nespokojených hráčů a snad tedy již zavede tolik vyžadované featurky do námi oblíbené hry.A na co všechno se tedy můžeme s příchodem Heart of the Swarm těšit?
Výchozí obrázek

A teď pro změnu novinka o samotném StarCraftu 2, tedy spíše jeho pokračování s názvem Heart of the Swarm. Jak se zdá, Blizzard si konečně vzal k srdci křik, nářky, pláč a nemalé lobby nespokojených hráčů a snad tedy již zavede tolik vyžadované featurky do námi oblíbené hry.

A na co všechno se tedy můžeme s příchodem Heart of the Swarm těšit?

  • Možnost pokračováni ve hře z replaye
  • Globální hra
  • Vícejazyčný support
  • Podpora klanů/skupin
  • Nehodnodnocený matchmaking
  • Multiplayerové prohlížení replayů

Už jen když letmo přelétnu, co vše nás čeká, pletu se, pokud řeknu, že "Hell, it's about time!" je reakce většiny z vás? Já doufám, že ne. Pojďme se ale blíže podívat na některé featurky, tak, jak nám je předložil Chris Sigaty z Blizzardu.

Možnost pokračováni ve hře z replaye - Také se vám někdy stalo, že jste hráli důležitou hru a Blizzard se rozhodl, že vás vykopne z Battle.netu? Tak si držte klobouky, právě tato featurka by vám měla umožnit hru "obnovit" přímo z vašeho replaye. Zároveň tahle funkce podpoří plynulejší chod turnajů, takže už se s velkou pravděpodobností nestane trapas, který se stal na finále minulého GSTL, kdy Parting musel hrát nanovo proti MKP. Doufejme, doufejme. LAN to sice není ale lepší než rána do hlavy a kupa dalších disconnectů.

Globální hra

Uzamčení regionů, no řekněme si, koho z vás to neštvalo? Mě tedy hrozně, a tak jsem nakonec skončila se třemi kopiemi StarCraftu na svém počítači, jen proto, abych si zahrála i mimo Evropu. Tak i s tímto by dle slov Blizzardu mél s příchodem HotS být konec. Odůvodněno tím, že až teď se Blizzardu povedlo odladit a domluvit veškeré detaily. Co na to říci?

Podpora klanů/skupin

Kolikrát jste nadávali na to, že vám hra neumožňuje byť sebemenší podporu vašeho týmu/klanu? Blizzard slíbil i toto implementovat, i když byli pro zatím velmi skoupí na detaily. Budeme si muset počkat. Trpělivost je ctnost...

Nehodnodnocený matchmaking

Chtěli byste si někdy zkusit zahrát za jinou rasu ale nechcete spadnout v ranku na ladderu? Bojíte se ladderu a chcete dostávat vámi rovné soupeře bez ohledu na nějaký ladder rank? Tak i pro vás Blizzard přichází s novou funkcí ve hře. Můžete hrát až do aleluja bez toho, aniž byste museli brát ohledy na to, jakou máte právě pozici na ladderu.

Multiplayerové prohlížení replayů

A na konec si nechávám právě tuhle featurku. Rádi byste se dívali s kamarádem na ten samý replay bez nutnosti se pachtit s tím, že oba pustíte replay zároveň a i tak je jeden z vás pozadu, vzhledem k odezvě? I toto by mělo být s nástupcem Wings of Liberty možné.

Na kolik Blizzard dostojí svým slibům? Jako ten skeptik musím říci snad jen - uvidíme.