Přejít k hlavnímu obsahu

Dreamhack Summer s českou účastí!

14. 6. 2012 | 16:37 StarCraft 2
Dreamhack - jedna z největších akcí svého druhu, nám už pomalu ale jistě klepe na dveře. Nemyslím si, že je třeba tuto akci nějak představovat, co si myslím, ale za zmíňku stojí je ten fakt, že na této prestižní soutěži máme i české zastoupení. Ale vezměme to hezky popořádku.
Výchozí obrázek

Dreamhack - jedna z největších akcí svého druhu, nám už pomalu ale jistě klepe na dveře. Nemyslím si, že je třeba tuto akci nějak představovat, co si myslím, ale za zmíňku stojí je ten fakt, že na této prestižní soutěži máme i české zastoupení. Ale vezměme to hezky popořádku.

Letošním rokem se organizace Dreamhacku rozhodla, že se pokusí o změnu formátu turnaje a tak se ve výsledku hlavního turnaje mohl defacto zúčastnit kdokoliv. Takže se můžeme těšit na případné nečekané zvraty, které mohou nastat. Uvidíme, nakolik se tento formát osvědčí a jestli u něj organizátoři Dreamhacku i nadále zůstanou. 

Seznam všech skupin pak můžete najít zde.

Tak a teď již konečně k oné zmiňované české účasti a k na dneškem nalosovaným skupinám, kdy se společně podíváme na to, proti komu se naši čeští zástupci postaví, samořejmě nemůže chybět vyjádření samotných aktérů. 

SKUPINY

Skupina H

Skóre

 {#Česká Republika} DeViL

0-0

protoss {#Švédsko} NaNiwa

0-0

protoss {#Norsko} Lizalfo

0-0

protoss Norsko qlimaX

0-0

 

eSuba.DeViL:

"NaNiwa, ten, který dokázal tento týden postoupit ze skupiny Code S, bude skoro nemožné vzít mu mapu s jeho formou, ale nevzdávám to a zkusím ho potrápit. Dále je tam qlimaX, nick, který mi něco říká, určitě už sem s ním několik her hrál, ale nedokážu si vzpomenout ani vybavit. Udělám vše proto, abych vyhrál a nakonec asi povinná výhra s Lizalfo, kterého vůbec neznám. Lizalfo i qlimaX sou oba z Norska a je pravděpodobné, že se znají, určitě budou diskutovat své hry se mnou, což je pro mně nevýhoda."

 

Skupina R

Skóre

protoss {#Česká Republika} Freizy

0-0

 {#Korejská republika} KeeN

0-0

 Švédsko gillon

0-0

 Švédsko Ejden

0-0

 

eSuba.Freizy:

"Se svou skupinou jsem naprosto spokojen a jsem rád, že mám možnost si zahrát s jedním z nejlepších terranů v Code S. Na tento zápas se těším ze všeho nejvíc a doufám, že se mi podaří zahrát alespoň vyrovnanou hru. Ostatní členové skupiny - Gillon, Ejden - jsou dost nevýrazní v porovnání s výše zmíněným hráčem, ovšem terranský hráč Gillon by mohl potrápit. Hrál jsem s ním několik her na ladderu a zatím mám více než kladnou bilanci. Počítám s postupem z druhého místa."

 

Skupina D

Skóre

 {#Česká Republika} Rikytan

0-0

 Korejská republika Moon

0-0

 Švédsko Grokken

0-0

protoss Švédsko Misstord

0-0

 

eSuba.Rikytan:

"Skupina se mi celkem líbí, podle nasazení bych měl skončit na druhém místě, tedy postup do další části. Ve skupině mám známého Moona a už od dob Warcraft 3, kde on byl nejlepší, byl sen snad každého si s ním aspoň zahrát a teď tu možnost mám na takovém turnaji bohužel v jiné hře, ale i to se počítá, takže se pokusím ukázat co nejlepší hry s ním. Ostatní ve skupině neznám, ale naštěstí je to bo3, takže snad neprohraju na nějaký sýry nebo all-iny. Ve druhé části skupin to začne být velmi zajímavé, jakmile se po první části oddělí zrno od plevelu, tak bude hodně záležet koho dostaneme ve skupině."   

 

Skupina S

Skóre

 {#Česká Republika} devz

0-0

protoss {#Francie} ToD

0-0

 Švédsko MaddeLisk

0-0

 Švédsko Svettis

0-0

 

eSuba.devz:

"První zápas ve skupině bych měl hrát proti Zergyni MaddeLisk, která na posledním DreamHacku sebrala mapu Zergovi SortOfovi, ale i tak neočekávam moc těžký zápas. Za to druhý zápas ve skupině bude proti dost kvalitnímu Protossovi ToDovi, který teďka hraje dost slušně takže to bude velmi těžké, ale budu se snažit uhrát co nejlepší výsledek. A poslední zápas hraju proti Svettis, o kterém vím jenom to, že je Terran takže čekám, že bych měl docela snadno vyhŕat, protože ZvT je můj nejsilnější match up."


Jak se našim zástupcům bude dařit? Tak na to si budeme muset do soboty počkat.

Zdroj: esuba