Přejít k hlavnímu obsahu

trace se přidává k FnaticRaidCall

26. 6. 2012 | 22:03 Counter Strike 1.6
Martin 'trace' Heldt nahrazuje Rasmus 'Gux' Ståhla ve švédsko-dánské sestavě fnaticRaidCall.V posledních několika dnech byl hlavním tématem diskuse po celém světě odchod Guxe z velmi nadějné sestavy fnatic. Již po odchodu Patrika 'cArn' Sättermona se Rasmus rozhodl, že taktéž skončí se svou herní kariérou hned po DreamHacku Summer 2012 - a svoje rozhodnutí přes výhru na Copenhagen Games, Swedish Championship a DreamHack Summer 2012 nezměnil.
Výchozí obrázek

Martin 'trace' Heldt nahrazuje Rasmus 'Gux' Ståhla ve švédsko-dánské sestavě fnaticRaidCall.

V posledních několika dnech byl hlavním tématem diskuse po celém světě odchod Guxe z velmi nadějné sestavy fnatic. Již po odchodu Patrika 'cArn' Sättermona se Rasmus rozhodl, že taktéž skončí se svou herní kariérou hned po DreamHacku Summer 2012 - a svoje rozhodnutí přes výhru na Copenhagen Games, Swedish Championship a DreamHack Summer 2012 nezměnil.

Již zmíněný Patrik jako manažer týmu vnesl - jako vždy - do srdcí a hlav fanoušků fnatic chaos - svou hádankou v blogu na HLTV.org a fnatic.com odstartoval diskusi kolem nového hráče. Do hádanky se zapojil i Christian 'floreNz' Shahan, který na svém profilu na SK-gaming dokonce ještě před oficiálním vyjádřením měl informaci, že se připojil do sestavy fnaticRC.


trace ještě v jednoduchém dresu Mortal Teamwork (foto: HLTV.org)

Málokdo se ale chytl na lep, obzvlášť kvůli oznámení sestav na GameGune na UNIT101, kde je jako pátý hráč napsaný právě Martin 'trace' Heldt. Většina komentářů směřovala právě na bývalého hráče eSrael, SK Gaming a ještě dříve mTw. Dnes večer se vše oficiálně potvrdilo - na stránkách fnatic se objevil i rozhovor s dánským hráčem, který si můžete ve volnějším překladu přečíst i zde:

Tak za prvé Tě vítám ve Fnatic, jaké jsou Tvé pocity ohledně nového týmu?

"Díky moc! Určitě se těším, až znovu začnu hrát, obzvláště s Friisem a karriganem jsem chtěl hrát už delší dobu. Tím, že jsem se připojil k možná aktuálně nejlepšímu týmu světa na mě přináší obrovský tlak, ale jsem moc rád, že jsem dostal šanci hrát za fnaticRC."

Jak Tvůj minulý tým, eSrael, vzal Tvůj odchod? Bylo to pro tebe těžké rozhodnutí?

"Vždy je těžké oznámit odchod z týmu a vždy mě to trápí, přestože všichni ví, že musíš udělat předem jasné rozhodnutí. Samozřejmě pochopili a přijali mé rozhodnutí, ale to celou věc nijak nezlehčuje. Nicméně to tentokrát nebylo až tak těžké, dlouho jsme netrénovali, ostatní měli starosti mimo hru, takže v tomhle ohledu je to úleva."

Objevily se fámy, že s Friisem se nesnesete, můžeš nám k tomu něco říct?

"Haha, jo, to je vtipné. Je pravda, že jsme měli neshody, když nám bylo kolem 17-ti, což je asi 5 let zpátky. Žádný problém spolu už nemáme a moc rád s Friisem hraju, takže je zvláštní, že tyhle fámy pořád kolují komunitou."

Pořád jsou vidět hysterické komentáře "CS umírá", má to nějaký vliv na Tvou motivaci?

"Upřímně jsem nad tím nikdy nepřemýšlel. Hraju a navštěvuju turnaje rád, přestože jich není tolik jako bývalo. Takže ne, nijak zvlášť, snažím se odvést co nejlepší práci dokud CS bude žít."

Poté co ses připojil do týmu fnatic, jste 3 Dánové a 2 Švédi, jste teď prakticky více dánský tým. Jak se ohledně toho, že jsi v té dominantní části týmu, cítíš? Začneš si konečně dělat srandu ze zbývajících dvou Švédů?

"Bude extrémně zvláštní vidět fnatic pod dánskou vlajkou a myslím, že je vtipné, že teď Dánsko obléhá fnatic. Snažím se ke svým spoluhráčům být hodný, ale jsem si jistý, že teď nás Dány budou více poslouchat a já zařídím, aby jsme nebyli šikanovaní!"

Je pro tebe zvláštní motivace hrát proti SK se svým novým týmem nebo jsi měl dostatek "pomsty", když jste je porazili na FCL? (pozn. redakce - Fnatic Counter-strike League)

"Pohodová porážka SK na online není moc velká "pomsta", i když vždy panuje dobrý pocit, když vyhrajete. Spíše pro ně je to ponižující, že prohráli proti "malému" týmu jako byli eSrael, ale moc jsem nad tím nepřemýšlel. Mezi FnaticRC a SK vždy byla a bude rivalita, takže by to mohla být sranda, hrát proti nim na LAN. Já se ale předvádět nepotřebuju, protože vím, že jsem nejlepší ;)

Tak se mi to líbí! Nějaká poslední slova do rozhovoru?

"Jen bych chtěl poděkovat fnaticRC za to, že mě vzali a popřát eSrael štěstí do budoucna. DO TOHO FNATIC!"

Příchod trace do {#Dánsko} fnaticRC zanechává tým v následující sestavě:

{#Švédsko} Richard 'Xizt' Landström
{#Švédsko} Andreas 'MODDII' Fridh
{#Dánsko} Michael 'Friis' Jørgensen
{#Dánsko} Finn 'karrigan' Andersen
{#Dánsko} Martin 'trace' Heldt

{#Dánsko} eSrael zatím nepodali oficiální vyjádření k situaci, jejich tým tak bez trace vypadá následovně:

{#Dánsko} Timm 'ArcadioN' Henriksen
{#Dánsko} Christian 'turkizh' Bindslev
{#Dánsko} Andreas 'Xyp9x' Højsleth
{#Dánsko} Morten 'coloN' Johansen