Přejít k hlavnímu obsahu

Guild Wars 2: Páteční souhrn a vítěz DUEL ARÉNY

23. 11. 2012 | 08:40
Tak a je tu pátek, nejpozitivnější den celého týdne! Proč? Protože v pátek opět můžeme shrnout dění za poslední týden. No reálně teď by to měli být dva týdny protože minulý pátek bylo informací tolik, že už nedošlo ani na souhrný přehled. Pojďme se tedy podívat co je nového v Guild Wars 2.
Výchozí obrázek

Tak a je tu pátek, nejpozitivnější den celého týdne! Proč? Protože v pátek opět můžeme shrnout dění za poslední týden. No reálně teď by to měli být dva týdny protože minulý pátek bylo informací tolik, že už nedošlo ani na souhrný přehled. Pojďme se tedy podívat co je nového v Guild Wars 2.


Tak především máme od 15.11. nový patch Lost Shores. Tento nový patch přinesl PvP hráčům nějaké balance změny a především novou sPvP mapu, která se zatím objevuje pouze v Hot-join rotaci. Její název je Temple of the Silent Storm.

Mechanika této mapy je postavená na "meditacích" za které máte krátkodobé buffy. Jinými slovy, za to, že se na chvíli zastavíte a "meditujete" máte možnost získání buffů, která vám ve výsledku přidají možnost získávat třeba více bodů za playerkill. 

Celé patch notes si pak můžete přečíst zde. Společně s patchem vydal Jonathan Sharp i další informace o změnách v sPvP. Celý článek je přeložen do českého jazyka a můžete si jej zde přečíst.

Celkově listopadový sPvP update ve hře asi potěšil a zároveň zklamal dost hráčů. Bohužel tento patch totiž nepřinesl nic nového z pohledu matchmakingu ani custom arén. Takže nezbývá než čekat dále. 

CZ/SK scéna:

Tady než klasické zápasy se dnes zaměříme na něco jiného. 22.11 proběhl první organizovaný 1v1 turnaj !. Přesně tak. Turnaj probíhal skrze turnajový systém PLAYZONE systémem single elimination. Nebudu vás dlouho napínat. Absolutním vítězem první Duel Arény se stal Harpagon z guildy Universalis [Uni]. Pokud vás zajímá jak hráli ostatní, koukněte se na rozpis playoff. Pokud jste z nějakého důvodu nestihli sledovat live stream - tak stále máte možnost tuto akci shlédnout ze záznamu na TWITCHi.

Všem účastníkům bych tímto chtěl poděkovat za účast a také za rychlý průběh akce. I když z pohledů organizátorů máme ještě pár věcí, na kterých musíme zapracovat tak tento turnaj byl dalším krokem ve vytvoření dobré PvP komunity ! 

A teď co se týče plánů do budoucna. Ano.. tušíte správně. Turnajů bude více ! A to ne jen 1v1. Přichystáme i 3v3 turnaje a později 5v5 turnaje. Vše je to jen o nás a také o tom jaký je zájem. Zároveň je třeba brát v úvahu, že díky tomu že hra tyto funkce momentálně ještě přímo nepodporuje je organizace trochu komplikovanější - nikoliv však nereálná. Proto ze strany Guild-hall.cz můžete v brzké době očekávat další 1v1 arény a ty budou následované 3v3 turnaji. Zároveň co se týče 1v1 arény plánujeme i jiné formáty než 8 person single elimination. Abychom zapojili více zájemců tak jeden z dalších turnajů bude pro 16 lidí v systému skupin a následné double elimination. 

Zkrátka a dobře, nudit se tu nebudeme ! A co nezvládne ArenaNet, to zvládneme my s pomocí PLAYZONE