Přejít k hlavnímu obsahu

Anti-cheat update: Rychlejší bany

13.12.2012 vyšla na Battlelogu zpráva od DICE, popisující jejich boj s cheatery a změny, které v této záležitosti právě probíhají. Jeho překlad naleznete níže.  
Výchozí obrázek

13.12.2012 vyšla na Battlelogu zpráva od DICE, popisující jejich boj s cheatery a změny, které v této záležitosti právě probíhají. Jeho překlad naleznete níže.

 

Fakt: Obdrželi jsme každý den doslova stovky reportů od našich hráčů na divně se chovající protihráče. Prvním úkonem je zpravidla ruční ověření, zda jsou tyto reporty validní a nebo ne.

Fakt: Ve většině případů není report validní. Ve zdaleka největším procentu případů zjistíme, že daný hráč je prostě hrozně dobrý ve hraní BF3. Víme, že se občas můžete cítit jak kdybyste se stali obětí cheatera - nicméně krutou realitou je fakt, že ve většině případů jste pouze potkali silného protihráče.

Udržovat Battlefield férovým je jednou z našich hlavních priorit. Nicméně snaha nebanovat necheatující hráče je pro náš ještě důležitější. Proto důkladně prošetřujeme každý případ zvlášť předtím, než se rozhodneme někoho zabanovat.

Více lidí, rychlejší bany

Zároveň chceme zajistit, aby se podnikaly rychlé kroky proti prokázaným cheaterům. Proto jsme zaměstnali více lidí a snížili čas od reportování hráče k případnému zákroku proti němu. Uvidíte tak rychlejší akce vůči cheaterům - zvláště jejich zabanování nebo mazání statistik.

Nakonec malá připomínka, jak nám můžete sami pomoci reportováním cheaterů. Pokud věříte, že jste byli obětí cheatera, nejlepším způsobem je jít na jeho profilovou stránku na Battlelogu a kliknout na trojúhelník v pravém rohu u jeho jména.

Tím otevřete okno, ve kterém můžete popsat co se vlastně stalo. Nezapomeňte na jakýkoliv detail, který vás napadne a hlavně popište proč podezříváte protihráče z používání nepovolených metod, a pokud možno, připojte i odkaz na Battlereport z daného kola.

Jak zjistit, že byl někdo zabanován

Jednou z otázek, na kterou se nás ptáte je, proč nebyl zabanován hráč X, když je jasné, že je cheater. Problémem je bohužel to, že normální návštěvník Battlelogu těžko zjistí, zda byl hráč zabanován nebo ne, jelikož jeho účet zůstává viditelný, i když se smazanými statistikami.

To znamená, že profil hráče, kterému jsme smazali statistiky (ale může stále hrát), a profil jiného hráče, kterého jsme zabanovali, vypadá velmi podobně. Jedním ze způsobů jak to jednoduše zjistit, je podívat se na datum jeho poslední hry.

Nicméně ve většině případů kdy si myslíte, že by měl být někdo zabanovaný, tak i zpravidla je. Bohužel zatím nemáme způsob, jak toto na Battlelogu ukázat.

 

Toliko zpráva od DICE. Co si o tom myslíte vy? Zdá se vám boj proti cheaterům dostatečně efektivní?