Přejít k hlavnímu obsahu

MČR Tour v rámci PragoFFestu je za námi

5. 2. 2013 | 08:36 League of Legends
Praha, ČR – 4. února 2013 – Další ročník PragoFFestu, jednoho z nejoblíbenějších fantasy festivalů v ČR, je za námi a společně s ním končí i první zastávka Mistrovství ČR v počítačových hrách, která zde návštěvníkům a hráčům nabídla celou řádku zábavy a podívané.
Výchozí obrázek

Praha, ČR – 4. února 2013 – Další ročník PragoFFestu, jednoho z nejoblíbenějších fantasy festivalů v ČR, je za námi a společně s ním končí i první zastávka Mistrovství ČR v počítačových hrách, která zde návštěvníkům a hráčům nabídla celou řádku zábavy a podívané.

PragoFFest se konal již tradičně v Modré škole v Praze – Hájích, a to od 31.1. do 3.2. V těchto dnech se mohli jeho návštěvníci podívat také na přítomné MČR Tour, které zde veřejnosti demonstrovalo menší ukázku oficiálního Mistrovství v počítačových hrách, jež nás bude čekat později v roce. Pojďme se tedy ohlédnout, co vše bylo v rámci MČR Tour na PragoFFestu přichystáno.

Hlavní atrakcí byl kvalikační turnaj v MMO hře League of Legends o body do MČR Klasifikace a ceny od partnerů akce. Tomu nakonec dominovala eSuba.Intel, která v živě komentovaném finále přehrála celek Gunrunners za přihlížení zhruba 150 diváků. Bronz brali zástupci klubu eEriness.SeaSonic. Za zmínku také stojí páteční 3v3 LoL turnaj, který odehráli přímo návštěvníci festivalu a těšil se velkému zájmu.

Celá soutěž se odehrála ve vybudované herně s 20 certifikovanými HAL3000 MČR sestavami s monitory Philips a periferiemi Logitech, jež si mohli ve volných chvílích vyzkoušet všichni přítomní.  K zahrání na nich byly nejnovější tituly od společností Electronic Arts (např. Battlefield 3 či FIFA 13), Comgad (Guild Wars 2, Darksiders 2) nebo Playman (Far Cry 3, Assassins Creed 3). Možnost testovat byla také u nejnovějších produktů od Alienware (notebooky), Dell (ultrabooky) nebo AVerMedia (nahrávací karta Live Gamer HD).

  

„Sme veľmi radi, že podľa slov návštevníkov sa prvá MČR Tour  podarila na jednotku. Hráči dali oficiálnym MČR  počítačom HAL3000 poriadne zabrať, keď na nich odohrali 48 hodín a nenechali tak našu arénu ani na minútku prázdnu. Na svoje si prišli aj diváci na mieste, pre ktorých bolo pripravené živé komentovanie League of Legends turnajov v vyhradenej miestnosti LoL Club a následne finále v hlavnej sále za prítomnosti fantastickej atmosféry. Na záver by som pogratuloval eSube.Intel k výhre a všetkým hráčom, ktorí  navštívili náš stánok, vidíme sa už čoskoro na ďalšej MČR Tour.“, komentoval celou akci Michal Nagy z PLAYzone.

Projekt MČR vzniká a běží za podpory generálních partnerů NVIDIA, INTEL, Western Digital, Philips, CZC.cz, GIGABYTE, Alienware, HAL3000, Logitech, AVerMedia, Electronic Arts, hlavních partnerů SeaSonic, Playman, Comgad, SCORE, FakaHeda a mediálních partnerů Games.cz, Zing.cz, Sector.sk, TRYHARD.cz.

O Mistrovství České republiky v počítačových hrách

Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholnou akcí profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 a jeho pořadatelem je od roku 2011 společnost PLAYzone s.r.o. Aktuálně se pod její taktovkou připravuje třetí ročník, který naváže na finále MČR 2012 z Kongres hotelu Jezerka.

O PLAYzone.cz

Server www.playzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České republice a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobé i dlouhodobě trvající soutěže. Web www.playzone.cz nabízí množství komunitních funkcí jako fórum, blogy, soutěže, sázkový systém a desítky dalších. Součástí je i jediná herní online televize v České republice. Provozovatelem portálu je společnost PLAYzone s.r.o.

 

Pro další informace o PLAYzone či MČR:        Michal Nagy

                                                                 nagy@playzone.cz

                                                                 +421940602179

Štítky: MČR 2013