Přejít k hlavnímu obsahu

Tryhard + Playzone v roce 2013

11. 2. 2013 | 13:15 League of Legends
 Začíná nám nový rok spolupráce mezi PLAYzone a Tryhard.cz, toto silné partnerské spojení letos ještě posílí. Ale než se k tomu dostaneme, pojďme se ohlédnout za posledním proběhlým rokem a vzestupem League of Legends na poli českého progamingu.
Výchozí obrázek

 

Začíná nám nový rok spolupráce mezi PLAYzone a Tryhard.cz, toto silné partnerské spojení letos ještě posílí. 

Ale než se k tomu dostaneme, pojďme se ohlédnout za posledním proběhlým rokem a vzestupem League of Legends na poli českého progamingu.

Touto dobou před rokem se dohrával první velký turnaj v League of Legends na naší scéně – CZC.CZ Challenge. Velká účast týmů v turnaji předznamenávala slibnou budoucnost, pro česko-slovenskou LoL scénu, které se v té době ještě nedostávalo patřičné důvěry. Krátce po CZC.CZ přišly první snahy o uspořádání častějších LAN akcí a mezihernových turnajů, na které však byla tehdejší scéna příliš mladá a které nepřilákaly velkou účast hráčů. Velká změna přišla s novým školním rokem, což je shodou okolností doba kdy vzniká spolupráce mezi Tryhardem a PLAYzone. Po nástupu hlavního admina derka následovala velice úspěšná „dvoj liga“ Playman Amateur League http://www.tryhard.cz/clanky/247-pal-end otevřená všem týmům, které se zúčastnilo 96 amatérských celků a Western Digital Grand Master League http://www.tryhard.cz/novinky/278-wdgm-liga-dohrano , pro 8 nejlepších českých a slovenských celků o skvělé ceny. Finále obou turnajů bylo necelý měsíc před Mistrovstvím České Republiky http://www.tryhard.cz/novinky/349-jak-dopadlo-mcr , na které se nabuzené týmy pečlivě připravovaly.

MČR už bylo kapitolou samo o sobě, League of Legends tam všem předvedlo, kdo povede českou progamingovou scénu v nejbližších letech, která hra nahradí v popularitě Counter Strike a převezme žezlo nejhranějšího e-sport titulu u nás. Je to jen přirozený vývoj, ve světě již League of Legends udává směr delší dobu a k nám se tento fenomén dostal s ročním zpožděním. LoL stream, který pro MČR zabezpečil Tryhard, v divácké sledovanosti překonal streamy všech ostatních her dohromady a to bylo jedním z posledních impulsů k tomu, aby se s LoLkem začalo nakládat jak se sluší a patří.

To nás vede k samotnému smyslu této novinky a tím je posílení partnerství, které minulý rok tak krásně fungovalo. Můžete se těšit na větší propojení obou organizací, kvalitnější zpravodajství, častější streamy, live coverage a komentování velkých akcí a mnohé další. A nakonec to nejdůležitější – větší podporu League of Legends formou častějších turnajů o ceny, pro profesionální i amatérské týmy! První ochutnávku jste mohli vidět na turnaji z MČR Tour na PragoFFestu, kde se setkala špička české scény. Playzone připravil a zorganizoval skvělý turnaj, poprvé s větší účastí nehráčského publika a Tryhard se postaral o live coverage a komentovaný stream z turnaje. Finále vidělo kromě plného sálu přímo v místě i přes 1 600 lidí online. Další dobrou zprávou je to, že se Tryhardu podařilo získat partnerský program od Twitch.tv a to by mělo v budoucnu zajistit kvalitní fullHD stream bez lagů.

 

Štítky: tryhard, th, spoluprace, lolko, LoL