Přejít k hlavnímu obsahu

Velké změny v Nightcupech

13. 2. 2013 | 20:07 League of Legends
Všichni znáte turnaj Nightcup - a ten právě teď prochází velkou řadou změn.
Výchozí obrázek

Všichni znáte turnaj Nightcup - a ten právě teď prochází velkou řadou změn.



derk napsal:
Ještě před pár měsíci, když jsem nastoupil na post hlavního admina pro LoL na PLAYzone, si každou sobotu zahrálo kolem 40 týmů. Po Mistrovství České Republiky a se začátkem roku 2013, kdy se o League of Legends začalo i v našich končinách mluvit stále více a více, se zvednul zájem i o klasické Nightcupy. V lednu byla zatím rekordní účast 110 týmů, což je obrovské číslo - hlavně na domácí poměry. Velmi mě (a myslím si, že také všechny hráče, organizátory a příznivce progamingu u nás) těší, že je konkrétně o tuto hru takový zájem a pevně věřím, že se bude zvyšovat i v budoucnu. A právě z tohoto důvodu je třeba pozměnit stávající pravidla a průběh turnaje, aby vyhovoval všem a aby se i samotná scéna posunula o nějaký ten krok dál. 

Na co se můžete těšit? Je toho spoustu!

1) Pravidelně a profesionálně streamované Nightcupy
Jak vypovídá již samotný název - každý Nightcup (i všechny ostatní akce od PLAYzone) bude streamován na Tryhard TV. Budeme se snažit povýšit úroveň turnajů a poskytnout divákům profesionální a zábavný zážitek. Můžete očekávat, že se budeme ve streamování snažit přiblížit zahraničním přenosům zápasů. Dlouhou dobu jsme vybírali schopné komentátory, které jsme snad konečně našli. A proto počínaje Nightcupem 88 (tuto sobotu) spouštíme Tryhard TV.

- bude se streamovat od druhého/třetího kola turnaje
- na streamu bude každý týden probíhat řada soutěží o zajímavé ceny
- všechny finálové zápasy budete moci shlédnout i na YouTube Tryhardu
- info o turnaji, následný report a řadu dalšího můžete najít na www.tryhard.cz a na jejich FACEBOOKU

2) Posunutí začátku Nightcupu
O turnaje v League of Legends je ohromný zájem a většinou se hraje v pavouku pro 128 týmů. Proto je třeba posunout začátek turnaje na přijatelnější hodinu. 

Od této soboty budou Nightcupy začínat přesně ve čtyři hodiny (16:00). Potvrzování účasti bude probíhat hodinu před začátkem turnaje (tedy od 15:00-15:50). 

3) Změna pravidel
Proběhla také velká změna pravidel, která se na jednu stranu snaží vycházet vstříc hráčům, na stranu druhou ale očekáváme daleko více disciplíny. Největší změnou jsou velmi striktní a přísná pravidla pro to, kdy budou začínat jednotlivé hry. Dodržovat harmonogram turnaje bude pro adminy naprostá priorita. Mezi každým zápasem budete mít dostatek času, překročení limitu ale povede až k vyloučení z turnaje (jedinou omluvou je protáhnutí předchozí hry). 

Pár nových pravidel, která vás budou určitě zajímat:
- striktní a přísná pravidla v dodržování časových limitů na jednotlivé zápasy
- každý tým ma staticky ve všech Nightcupech povoleného jednoho hosta
- nedodání výsledku (obrázek z konce zápasu) povede až k diskvalifikaci týmu

A řada dalších. Všechna pravidla si můžete přečíst ZDE.