Přejít k hlavnímu obsahu

MČR Tour míří na bratislavské GAME EXPO

20. 2. 2013 | 14:41 Counter-Strike 2 League of Legends
Praha, ČR – 20. února 2013 – Po nedávném festivalu PragoFFest se oficiální zastávka Mistrovství České republiky v počítačových hrách, nebo-li MČR Tour, představí rovněž na bratislavském veletrhu GAME EXPO. Na programu je tentokrát kvalifikační turnaj ve FIFA 13, doprovodné soutěže či program od partnerů akce.
Výchozí obrázek

Praha, ČR – 20. února 2013 – Po nedávném festivalu PragoFFest se oficiální zastávka Mistrovství České republiky v počítačových hrách, nebo-li MČR Tour, představí rovněž na bratislavském veletrhu GAME EXPO. Na programu je tentokrát kvalifikační turnaj ve FIFA 13, doprovodné soutěže či program od partnerů akce.


Samotné GAME EXPO 2013 hostí v Bratislavě centrum Istropolis, a to ve dnech od 15. do 17. března (více o veletrhu se dozvíte na http://www.game-expo.sk/). V rámci MČR Tour bude hlavním lákadlem kvalifikační turnaj ve FIFA 13 pro offline finále MČR 2013 a spousta další zábavy, o kterou se postarají partneři projektu a administrátoři portálu www.PLAYzone.cz, na němž je organizována celá online část zmíněného mistrovství.

Herní nadšenci, co ale dávají přednost jiným jak fotbalovým titulům, si zde budou moci vyzkoušet například doprovodné soutěže jeden na jednoho v Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends, ale i dalších hrách.  Jako na PragoFFestu se opět bude hrát na certifikovaných sestavách MČR HAL3000 s monitory Philips a periferiemi Logitech.

Vyjma toho budou na místě připraveny také nabušené notebooky společnosti AlienWare a neméně silné ultrabooky DELL v počtech deseti kusů. Speciálním lákadlem jsou pak dvě špičkové sestavy HAL3000 se sci-fi střílečkou Crysis 3, již si ale budete moci vyzkoušet i na zmíněných Alienware noteboocích. V době, kdy se na PC a noteboocích nebudou hrát turnaje ani doprovodné soutěže, budou volně k dispozici veřejnosti, která na nich otestuje pecky jako Dead Space 3, Aliens Colonial Marines, Guild Wars 2, Assassin’s Creed 3 nebo Far Cry 3.

A kdo si od všech těch počítačů přece jen bude chtít odpočinout, může si dát pauzu až u osmi kiosků s konzolemi PlayStation 3 a Xbox 360, na nichž jsou k vyzkoušení nejnovější tituly společnosti Electronic Arts.

Projekt MČR vzniká a běží za podpory generálních partnerů NVIDIA, INTEL, Western Digital, CZC.cz, GIGABYTE, DELL, AlienWare, HAL3000, AVerMedia, Philips, Logitech, Electronic Arts, hlavních partnerů SeaSonic, Playman, Comgad, SCORE, FakaHeda a mediálních partnerů Games.cz, Zing.cz, Sector.sk, TRYHARD.cz.

O Mistrovství České republiky v počítačových hrách

Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholnou akcí profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 a jeho pořadatelem je od roku 2011 společnost PLAYzone s.r.o. Aktuálně se pod její taktovkou připravuje třetí ročník, který naváže na finále MČR 2012 z Kongres hotelu Jezerka.

O PLAYzone.cz

Server www.playzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České republice a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobé i dlouhodobě trvající soutěže. Web www.playzone.cz nabízí množství komunitních funkcí jako fórum, blogy, soutěže, sázkový systém a desítky dalších. Součástí je i jediná herní online televize v České republice. Provozovatelem portálu je společnost PLAYzone s.r.o.

Pro další informace o PLAYzone či MČR:        Michal Nagy

                                                                 nagy@playzone.cz

                                                                 +421940602179