Přejít k hlavnímu obsahu

3v3 Turnaj haxball.vherne.cz Update

17. 4. 2013 | 08:18
Začátek haxballu na playzone.cz? Doufejme, že ano!Update 2: Registrace prodlouženy do 18.4. 16:00. Zrušeno potvrzování účasti. Počet slotů zúžen na 8 - Zbývají dva volné sloty - Registrujte se!Update 1: Do konce registrací zbývá už jen něco málo přes dva dny, aby byl turnaj uskutečněn, je však nutné naplnit počet alespoň 16 týmů - Neprováhejte proto možnost se registrovat!
Výchozí obrázek

Začátek haxballu na playzone.cz? Doufejme, že ano!

Update 2: Registrace prodlouženy do 18.4. 16:00. Zrušeno potvrzování účasti. Počet slotů zúžen na 8 - Zbývají dva volné sloty - Registrujte se!

Update 1: Do konce registrací zbývá už jen něco málo přes dva dny, aby byl turnaj uskutečněn, je však nutné naplnit počet alespoň 16 týmů - Neprováhejte proto možnost se registrovat!

Ve čtvrtek 18.4. bude probíhat na PLAYzone první haxballový turnaj ve stylu 3v3 na hřišti big. I přesto, že tato hra není zatím na PLAYzone zabydlena, věřím, že se jí to podaří.

Nejdříve krátce představím hru:

Haxball je multiplayerová hra, tak trochu podobná fotbalu, plná krásných kombinací, kliček, zákroků a triků, které hru dělají unikátní. Ovládání je velice jednoduché, ovládat tuto hru však již určitě ne. Trvá měsíce, potažmo roky, než se hráči naučí správně využívat možností, které haxball poskytuje. 

V naší republice a u našich východních sousedů je nejhranějším stylem právě 3v3 na hřišti big, který doslova volá po krásných kombinacích, ale také zde vynikne individuální skill.

Hrají se však všechny styly, od 1v1 až po 4v4, a co je na všech stylech unikátní, je styl hry, který se neustále vyvíjí. Před rokem se prakticky všechny styly hrály úplně jinak, než je tomu v součanosti. Taktika může dokázat i to, že ne tak kvalitní tým porazí jasného favorita.

Haxball je pro veřejnost přístupný zhruba od prosince roku 2010, a proto se nemusíte bát, že byste případnou mezeru mezi mazáky této hry nikdy nesmazali, pokud právě začnete - počítejte však s tím, že to nějaký čas potrvá.

Význam turnaje:

Prvotní význam tohoto turnaje je takový, že by měl k této skvělé hře nalákat nové hráče. Není to však jediný význam - pokud se turnaj podaří, a bude i odpovídající účast, dá se předpokládat založení ladderů jak je známe z jiných her na playzone. A pro mě osobně zřejmě poslední význam je takový, že představí portál haxball.vherne.cz, kde běží již ligy v jednotlivých stylech, pravidelně vychází góly kola, magazíny s bohatým obsahem, články o zajímavých zápasech, rozhovory, pravidelně se streamují "top matche"  - mimo jiné je stránka pořadatelskou pro Ligu mistrů v 3v3 (ta se však hraje i ve 4v4, ne však pod záštitou vherny), a také se odsud "sbírají" hráči do reprezentace. Nevylučuji však, že tento turnaj bude mít i jiný význam, pro mě zatím skrytý (a případně doufám, že pozitivní).

Tímto článkem bych vás tedy chtěl pozvat na první 3v3 haxball turnaj na playzone, do kterého jsou již registrace spuštěny. Najděte si alespoň 2 spoluhráče a zkuste si hru, zatím je turnaj určen pro 16 týmů, ale v případě zájmu není problém turnaj rozšířit.

Odkaz na turnaj: http://www.playzone.cz/turnaje/haxball-haxballvhernecz-3v3-turnaj