Přejít k hlavnímu obsahu

Grandmaster liga i s DeViLem a TomikuSem

9. 5. 2013 | 22:38 StarCraft 2
Vrcholem bodového hodnocení ve StarCraftu II Heart of the Swarm je nejvyšší liga s názvem Grandmaster. V nové sezóně byla liga o 200. nejlepších hráčích v každém regionu otevřena a v té evropské nechybí ani dva čeští zergové, hráč týmu eSuba  DeViL a také  TomikuS.
Výchozí obrázek

Vrcholem bodového hodnocení ve StarCraftu II Heart of the Swarm je nejvyšší liga s názvem Grandmaster. V nové sezóně byla liga o 200. nejlepších hráčích v každém regionu otevřena a v té evropské nechybí ani dva čeští zergové, hráč týmu eSuba {#Česká Republika} DeViL a také {#Česká Republika} TomikuS.

Grandmaster liga

Do Grandmaster ligy se v každé sezóně dostane 200 hráčů s nejvyšším hodnocení na ladderu, které se jim podaří získat v úvodních dnech nové sezóny. Seznam těch nejlepších hráčů se průběžně aktualizuje a vy můžete jeho současné postavení sledovat přímo ZDE.

Na českém ladderu je ve vedení nyní {#Česká Republika} TomikuS, který do nové sezóny vstoupil opravdu s velkým nasazením, v Grandmaster lize už získal téměř přes 400 bodů a pohybuje se kolem 120. pozice. {#Česká Republika} DeViL toho na začátku sezóny odehrál více, ale v Grandmasteru zatím tolik aktivní nebyl, má na kontě přes 300 bodů a pohybuje se kolem 160. pozice.

Současné pozice českých hráčů v GM:

  • TomikuS - body: 419; pozice: 114.
  • DeViL - body: 338; pozice: 160.

Více než stovka českých hráčů pak působí v Master lize, podobné číslo můžeme nalézt také v lize Diamond, v těch nejnižších jsou pochopitelně čísla o něco vyšší. Na evropském ladderu je v současnosti ve vedení aktivní korejský terran {#Korejská republika} ForGG, který vede s obrovským náskokem před polským protossem {#Polsko} Romsonem a ukrajinským zergem {#Ukrajina} Minatem.