Přejít k hlavnímu obsahu

IdrA dostal padáka v Evil Geniuses

10. 5. 2013 | 16:03 StarCraft 2
Fanoušci amerického zerga  Idry smutní. Díky svému neustávajícímu nevhodnému chování byl vyhozen z týmu Evil Geniuses a musí si hledat nové angažmá. Otázkou zůstává, zda někdo bude problémového hráče do svého týmu chtít.
Výchozí obrázek

Fanoušci amerického zerga {#Spojené státy americké} Idry smutní. Díky svému neustávajícímu nevhodnému chování byl vyhozen z týmu Evil Geniuses a musí si hledat nové angažmá. Otázkou zůstává, zda někdo bude problémového hráče do svého týmu chtít.

Tato zpráva obletěla celý svět progamingu velmi rychle. Greg "IdrA" Fields patří dlouhodobě k nejlepším nekorejským hráčům a po celém světě má velikou základnu fanoušků. Ještě v dobách BroodWaru trénoval americký zerg v Jižní Koreji a na velikých turnajích se mu dařilo i po přechodu na StarCraft II.

Tým Evil Geniuses patří k nejprestižnějším na celém světě a důvod vyhazovu Grega Fieldse rozhodně netají. Už delší dobu se totiž IdrA potýká při své hře s psychickými zkraty, které si vylévá různými způsoby. V minulosti už několikrát bezdůvodně opustil soupeři hru a právě díky tomuto incidentu byl údajně tentokrát vyhozen. Před pár dny na WCS America totiž nepochopitelně opustil IdrA hru korejskému terranovi {#Korejská republika} Poltovi a to byla pro EG poslední kapka. Podobný tým nemůže chování hráče na takové úrovni tolerovat.

Samozřejmě to není jediný důvod, díky kterému IdrA dostal padáka, ale byl to ten poslední hřebíček do rakve. Mimo jiné často uráží své soupeře, ve hře sprostě nadává a bohužel pro něj už si nic podobného na takové úrovni dovolovat nemůže. Jeho streamy sleduje řada diváků a fanoušků a ani partneři a sponzoři týmu EG nemohou s něčím podobným souhlasit.

Největší úspěchy Idry v dobách SCII:

Jeden z manažerů EG Alexander Garfield se k celé záležitosti vyjádřil stručně a jasně. "Téměř po třech letech jsme se uchýlili k tomu to rozhodnutí. Bylo to pro nás velmi těžké, ale za dob působení v našem týmu IdrA dostal od nás řadu podpory a uznání, my jsme ho respektovali jako člověka a jako hráče a dohromady nás považoval za svou rodinu. Jeho odchod je těžký nejen pro něj, ale také pro ostatní v týmu."

"Bohužel pro něj jsme tým, který má přísná pravidla a nese určité zásady. Idrovi jsme v minulosti odpustili už hodně výstřelků, ale nic netrvá věčně a při opětovném porušování pravidel jsme museli toto rozhodnutí učinit. Nyní mu přeji jen to nejlepší a ať se mu daří kdekoliv jinde, kam v budoucnosti zamíří," dokončil Garfield.

 

VIDEO: IdrA v Evil Geniuses