Přejít k hlavnímu obsahu

Stephano odehrál poslední turnaj

7. 8. 2013 | 10:10 StarCraft 2
Před nedávnem jsme Vás informovali o tom, že zerg z týmu Evil Geniuses  Stephano oficiálně oznámil konec své kariéry.
Výchozí obrázek

Před nedávnem jsme Vás informovali o tom, že zerg z týmu Evil Geniuses {#Francie} Stephano oficiálně oznámil konec své kariéry. Nyní je vše potvrzeno. {#Francie} Stephano odehrál včera svůj poslední turnaj, ve skupinách RO16 na WCS EU nezvládl postoupit v konkurenci {#Finsko} Welmu, {#Korejská republika} duckdeok a {#Španělsko} LucifroN a po svém vypadnutí na svém facebooku oficiálně napsal o svém konci a rozloučil se s fanoušky.


UPDATE: 7. srpna 2013 - 10:08

Co řekl {#Francie} Stephano na svém facebooku:

"Konec legendy! Hraní SC2 pro mě byla skvělá zkušenost a doufám, že ani já a mí fanoušci nikdy nezapomeneme, co mi StarCraft přinesl a udělal. Ahoj."

{#Francie} Stephanovi končí smlouva v EG datem 15. srpna 2013, do té doby je hráčem amerického týmu, ale poté smlouvu neprodlouží a bude "volným" borcem. Nicméně on sám o svém rozhodnutí řekl, že se jedná o konec kariéry a že se nyní bude soustředit na studium.

Ilyes "Stephano" Satouri o svém plánu hovořil už před dvěma lety, kdy prohlásil, že se chce stát progamerem na plný úvazek a vydělat si peníze na studium. To se mu podařilo, pouze na větších turnajích dokázal vydělat více než 4 000 000 korun a stal se hvězdou evropské scény StarCraftu II. V této statistice je na druhém místě polský protoss {#Polsko} MaNa.

Nicméně není jisté, zda se jedná o definitivní konec kariéry v jeho podání. Pokud by se mu podařilo úspěšně dostudovat, je možné, že se k aktivnímu hraní vrátí, jeho fanoušci by si to rozhodně přáli.

Největší úspěchy Stephana:

  • 2012 - StarCraft II World Championship Series: Europe Finals - první místo (24 000 dolarů)
  • 2012 - North American Star League Season 3 - první místo (30 000 dolarů)
  • 2012 - Lone Star Clash 1 a Lone Star Clash 2 - první místo (dohromady 12 500 dolarů)
  • 2011 - Electronic Sports World Cup 2011 - první místo (26 000 dolarů)
  • 2011 - IGN ProLeague Season 3 - první místo (30 000 dolarů)

Pro tým Evil Geniuses už je to letos třetí veliká ztráta. Kromě {#Francie} Stephana a {#Spojené státy americké} Idry přišel americký tým také o korejského terrana {#Korejská republika} PuMu. Soupiska EG tak doznala nečekaných a poměrně závažných změn a je jisté, že tento tradiční tým bude chtít do svých řad získat nové posily.

VIDEO: Vítězství Stephana na ESWC v roce 2011:

Související články:

IdrA dostal padáka v Evil Geniuses