Přejít k hlavnímu obsahu

Uspěje Harpner na finále EnerJ Cupu?

18. 5. 2013 | 08:40 StarCraft 2
Už dlouho se na žádném zahraničním turnaji nějaký český hráč nekvalifikoval do závěrečného finále a už vůbec ne z prvního místa. To se v nedávné době povedlo  Harpnerovi, který se skvělými výsledky prošel přes tři kvalifikační kola EnerJ Cupu a už tuto neděli se v šestnáctičlenném finále utká s těmi nejlepšími o zajímavé ceny.
Výchozí obrázek

Už dlouho se na žádném zahraničním turnaji nějaký český hráč nekvalifikoval do závěrečného finále a už vůbec ne z prvního místa. To se v nedávné době povedlo {#Česká Republika} Harpnerovi, který se skvělými výsledky prošel přes tři kvalifikační kola EnerJ Cupu a už tuto neděli se v šestnáctičlenném finále utká s těmi nejlepšími o zajímavé ceny. Kromě toho se do šestnáctky nejlepších vešel také další český hráč {#Česká Republika} Temnotal.

Na začátek je nutno říci, že se jedná o německý turnaj a v seznamu hráčů je tak převážná většina od našich sousedů. Kvalifikačních klání se zúčastnili pouze čtyři Češi, kteří však v konečném součtu obsadili bodově skvělé třetí místo. Na finálový turnaj se však díky svým povedeným výsledkům kvalifikovali pouze dva zmiňovaní, přičemž zejména protoss {#Česká Republika} Harpner z týmu eSuba se postaral o parádní výsledek.

{#Česká Republika} Harpner si ze tří kvalifikačních turnajů připsal celkem 84 bodů a skončil první před druhým polským zergem {#Polsko} Zazem (74 b.) a domácím protosským hráčem {#Německo} Hasuobsem (70 b.) Další z českých hráčů {#Česká Republika} Temnotal obsadil skvělé 15. místo se ziskem 38 bodů a těsně se vešel do finále, {#Česká Republika} DeViL obsadil 20. místo se ziskem 32 bodů a v neposlední řadě {#Česká Republika} Crossguard skončil na 85. místě se ziskem 16 bodů. V celkovém součtu tedy Češi posbírali 170 bodů a obsadili již třetí zmiňované místo za suverénním Německem a druhým Polskem.

Harpnerova umístění

Nejlepšího výsledku dosáhl {#Česká Republika} Harpner na prvním kvalifikačním turnaji, ve kterém došel až mezi čtyři nejlepší hráče a díky tomu si odnesl výhru 25 dolarů a dvanáct plechovek energetického nápoje EnerJ, který je hlavním sponzorem celého turnaje. Ve třetím a následně ve čtvrtém turnaji pak Harpner vždy vypadl v RO8, ale v konečném součtu měl nejstabilnější výsledky a díky tomu skončil první.

  • První kvalifikační turnaj (RO4) - Zde došel {#Česká Republika} Harpner nejdále a na své cestě mezi nejlepší čtyři hráče porazil například známého protosse {#Jihoafrická republika} PandaTank. V dalším kole nestačil na ruského terrana {#Ruská federace} Bratoka, se kterým prohrál 0:2.
  • Druhý kvalifikační turnaj (RO8) - Tentokrát dokráčel protosský hráč mezi nejlepších osm borců a ztroskotal na známém terranovi {#Ruská federace} Happym z týmu Empire.
  • Třetí kvalifikační turnaj (RO8) - Podobně jako ve druhém turnaji {#Česká Republika} Harpner dokráčel mezi osm nejlepších, jeho konečnou stanicí byl tentokrát ukrajinský zerg z týmu Acer {#Ukrajina} Bly.

Vyjádření Harpnera ke kvalifikacím

Na finále EnerJ Cupu se hodně těším. Přece jen se ty kvalifikace hráli tři týdny. Snažil jsem se poslední týdny hrát alespoň několik zahraničních turnajů, včetně právě EnerJ kvalifikací a Eset Masters, v obou se mi podařilo dosahovat konzistentních výsledků. V EnerJ jsem byl jednou v RO4 a dvakrát v RO8, vždy jsem skončil na nějakém opravdu TOP hráči. Povedlo se mi tam získat pár skalpů jako {#Jihoafrická republika} PandaTank, {#Německo} Hasuobs, {#Finsko} Protosser a další, takže celkově jsem s nimi byl spokojen. Teď ve finále si sám nejsem jistý, kdo úplně přesně proti mně nastoupí, ale RO16 chci rozhodně vyhrát. Minimum pro úspěch považuju RO8, pokud bych se dostal výš, tak by to bylo super. S příchodem nové dočasné grafiky (příští týden) začnu zase streamovat, tak se na to určitě můžou lidi těšit. Držte mi palce.

O co se hraje?

Na závěrečném turnaji EnerJ Cupu se pochopitelně bude znovu hrát o finanční obnosy. Celkový prizepool je tentokrát velmi slušných 500 dolarů a k tomu 72 plechek energetického nápoje EnerJ. Rozdělení je následující.

  • 1. místo - 250 $ + 24 plechovek EnerJ
  • 2. místo - 150 $ + 24 plechovek EnerJ
  • 3. místo - 50 $ + 12 plechovek EnerJ
  • 4. místo - 50 $ + 12 plechovek EnerJ