Přejít k hlavnímu obsahu

Bodování ASUS NSL 5 před playoff

20. 5. 2013 | 20:03 StarCraft 2
V sobotu 18. 5. 2013 se odehrál poslední kvalifikační turnaj páté sezóny Národní StarCraft ligy. V Praze bojovalo o body do konečného pořadí dvacet lidí ve čtyřech skupinách po pěti. Stejně jako v předchozích dvou kvalifikacích NSL zvítězil protosský hráč  Harpner, který je také největším favoritem na ASUS Finals 5. Závěrečný turnaj je na programu 22. června.
Výchozí obrázek

V sobotu 18. 5. 2013 se odehrál poslední kvalifikační turnaj páté sezóny Národní StarCraft ligy. V Praze bojovalo o body do konečného pořadí dvacet lidí ve čtyřech skupinách po pěti. Stejně jako v předchozích dvou kvalifikacích NSL zvítězil protosský hráč {#Česká Republika} Harpner, který je také největším favoritem na ASUS Finals 5. Závěrečný turnaj je na programu 22. června.

Hráč týmu eSuba {#Česká Republika} Harpner také v sobotu v Praze potvrdil svou současnou formu a ostatním hráčům nedal šanci. Tentokrát však oproti předchozím dvěma kvalifikačním turnajům ztratil na cestě za prvním místem pět map, což bylo zatím nejvíce. {#Česká Republika} Harpner tradičně bez potíží postoupil ze základní skupiny z prvního místa a ve vyřazovacích bojích postupně prošel přes {#Česká Republika} Reitora, {#Slovenská Republika} Ladabaze a {#Česká Republika} DeViLa.

Na druhém místě tedy v sobotu skončil zergský hráč {#Česká Republika} DeViL, který ve finále podlehl 1:3. Třetí skončil protoss {#Česká Republika} meny, ten porazil v souboji o třetí místo {#Slovenská Republika} Ladabaze také 3:1. Všichni čtyři nejlepší hráči ze sobotního turnaje se představí také v playoff, ze kterého pak čtyři nejlepší hráči postoupí na vyhlášené ASUS Finals. Celkově bude vyřazovací část hrát 12 nejlepších hráčů.

Vyjádření Harpnera ke kvalifikaci NSL5 v Praze a blížícímu se playoff

"Všechny 3 kvalifikace probíhaly podle představ. Co se týče Creontechu, tak tam jsem byl asi nejvíce připraven a měl potrénované buildy a bylo to vidět, většinou jsem vyhrával velice rychle a málo her se dostávalo k makru. Oproti tomu například poslední sobotní NSL jsem prohrál mnohem více map, byly tam ode mě makro chyby, nestíhal jsem utrácet a multitaskovat - to je bod na který se teď před playoff musím nejvíce soustředit. Co jsem se díval, tak bych se měl potkat ve čtvrtfinále se zulaceckem. Nevím jestli to bude BO3 nebo BO5 ale je to PvP, takže čím více map, tím menší šance, že prohraju na nějaký cheese či allin. Co se týče srovnání s minulou sezónou, tak se to nedá moc srovnat, všichni ví jak to tam bylo. Pokud to porovnáme se sezónou předtím, tam jsem s velmi malým tréninkem také vyhrál všechny LAN turnaje a pak v semifinále narazil na výborně připraveného DeViLa. Tentokrát se pokusím nic nepodcenit a dát svoje maximum do toho, abych se postavil ve finále na ASUS Finals proti svému soupeři a konečně tento (jeden z mála mě chybějících) titulů konečně získal!"

Konečné pořadí po třech kvalifikacích ASUS NSL 5:

  • 1. Harpner (eSuba) - 300 bodů
  • 2. meny (eSuba) - 160 bodů
  • 3. PredY (eSuba) - 135 bodů
  • 4. DeViL (eSuba) - 115 bodů
  • 5. h34D_hUnT3R (nEophyte) - 85 bodů
  • 6. Ladabaz (DeKa) - 80 bodů
  • 7. Veriol (eSubaAT) - 55 bodů
  • 8. zulacecek (Combats Wombats) - 55 bodů
  • 9. Wochtulka (Combats Wombats) - 45 bodů
  • 10. Thebis (WeWannaWin) - 35 bodů
  • 11. NexT (Combats Wombats) - 35 bodů
  • 12. Keiras (eSubaAT) - 30 bodů

Kromě {#Česká Republika} PredYho se na turnaji v Praze představila téměř kompletní česká špička a k vidění byla znovu řada zajímavých a atraktivních her. {#Česká Republika} PredY se v rozhovoru před turnajem nechal slyšet, že se musí nyní připravovat ve škole na zkoušky a bylo by pro něj v tomto období časově neefektivní do Prahy dorazit. I přes svou neúčast na závěrečné kvalifikaci však nechybí v přímé účasti ve čtvrtfinále, kde se utká s lepším z dvojice {#Slovenská Republika} Ladabaz - {#Česká Republika} NexT.

Mezi nejlepšími dvanácti hráči jsou pouze dva terrani, tři zergové a sedm protossů. To znovu potvrzuje dlouho známý fakt, že v ČR je nedostatek kvalitních terranských hráčů, kteří by se mohli dlouhodobě měřit například s nejlepšími českými protossy. Mezi nejlepšími osmi hráči už jsou stoprocentně čtyři nejlepší z celkového hodnocení kvalifikací, tedy {#Česká Republika} Harpner, {#Česká Republika} DeViL, {#Česká Republika} PredY a {#Česká Republika} meny.

{#Česká Republika} Harpner bude chtít rozhodně v playoff uspět a postoupit na závěrečné ASUS Finals. Všichni si jistě pamatují třetí sezónu NSL, kdy také vyhrál všechny tři LAN turnaje před závěrečným ASUS Finals a poté v semifinále nestačil na skvěle připraveného {#Česká Republika} DeViLa. Tentokrát chce prokletí na tomto turnaji zlomit a ukázat, že je v současnosti nejlepším hráčem v ČR.

Rozpis playoff ASUS NSL 5:

PLAYOFF PAVOUK - ASUS NSL 5
1. kolo2. koloSemifináleFináleVítěz
mapamapamapamapa 
 


       
  {#Česká Republika} Harpner
--     


       
    {#World}TBA--   
{#Česká Republika} zulacecek
--       
  {#Česká Republika}
--     
{#Česká Republika} Wochtulka
--       
      {#World}TBA-- 


       
  {#Česká Republika} DeViL
--     


       
    {#World}TBA--   
{#Česká Republika} h34D_hUnT3R
--       
  {#Česká Republika}
--     
{#Česká Republika} Keiras
--       
        {#World}TBA


      Vítěz
  {#Česká Republika} PredY
--     


       
    {#World}TBA--   
{#Slovenská Republika} Ladabaz
--       
  {#Česká Republika} 
--     
{#Česká Republika} NexT
--       
      {#World}TBA-- 


       
  {#Česká Republika} meny
--     


       
    {#World}TBA--   
{#Česká Republika} Veriol
--       
  {#Česká Republika}
--     
{#Česká Republika} Thebis
--