Přejít k hlavnímu obsahu

SC2CL VIII: Pět vítězství na úvod

29. 5. 2013 | 20:59 StarCraft 2
Na sklonku minulého týdne odstartovala osmá sezóna populární evropské klanové soutěže SC2CL. Nedělní večer byl ve znamení prvního zápasu v konkurenci hráčů ze všech koutů starého kontinentu pro deset týmů, které budou naši zemi během následujících devíti týdnů v této lize zastupovat. Jak se jim vedlo, se podíváme v této, doufejme pravidelné, novince.
Výchozí obrázek

Na sklonku minulého týdne odstartovala osmá sezóna populární evropské klanové soutěže SC2CL. Nedělní večer byl ve znamení prvního zápasu v konkurenci hráčů ze všech koutů starého kontinentu pro deset týmů, které budou naši zemi během následujících devíti týdnů v této lize zastupovat. Jak se jim vedlo, se podíváme v této, doufejme pravidelné, novince.

SC2CL Season 8

Minulý ročník byl bohatý na peněžité odměny pro nejlepší týmy v master divizi. Když se však pro tuto sezónu nenašel sponzor, který by ze své štědré kapsy vylovil nějakou zajímavou finanční částku, nadšení mnohých účastníků opadlo. Spekuluje se, že vítěz předchozí SC2CL Newrosoft právě z tohoto důvodu z ligy odstoupil, přestože to admini vyvracejí. Naposledy stříbrní KnightS Gaming svůj zápas sice odehráli, nicméně třetí tým iPLAY eSports z Německa by měl obdržet dvě kontumace a za nedostavení se svých hráčů k utkání. Doufejme, že toto chování se nebude vyskytovat v příliš hojné míře a průběh sezóny to příliš nepoznamená.

SC2CL VIII - 1. kolo

M
eSuba Academy Team {#Česká Republika}1:4{#Chorvatsko} StarCraft Freaks Clan
detaily
M
WeWannaWin Clan {#Česká Republika}4:1{#Německo} iPLAY eSport
detaily
1
eSuba.Intel {#Česká Republika}4:1
{#Nizozemsko} 7x Team
detaily
2a
Combat Wombats {#Česká Republika}1:4{#Německo} Lynx.Independent
detaily
2a
WeWannaWin Clan B-team {#Česká Republika}1:4
{#Bulharsko} Aggression Gaming red
detaily
3b
ENSOX {#Česká Republika}
2:3
{#Evropská unie} Mighty Soldiers
detaily
3c
Team KnT {#Česká Republika}
0:0{#Itálie} MaTriX eSports
detaily
3d
Děravá Kapsa {#Česká Republika}5:0{#Německo} Prototypedetaily
4d
Angry Bunnies {#Česká Republika}3:2{#World} We Like Cookies
detaily
4eInaequalis {#Česká Republika}
4:1
{#World} Gluttons For Punishment
detaily

Oba naši zástupci v nejvyšší divizi ke svým zápasům nastoupili, jejich výsledky však byly diametrálně rozdílné. Zatímco mladíci z eSuba Academy podlehli chorvatskému StarCraft Freaks Clanu vysoko 1:4, WeWannaWin Clan si stejným poměrem poradil s výše zmíněným německým týmem iPLAY. V příštím kole by si "béčko" eSuby mělo spravit chuť na papírově slabších Švédech z Playing with Fire a w3c čeká "progamingový" tým mYinstanity.

Nejúspěšnější tuzemský celek poslední doby eSuba potvrdil ve svém úvodním utkání roli jednoho z favoritů na postup a ruský 7x Team porazil se ztrátou jediné kytičky, kterou soupeři daroval nedávný navrátilec do sestavy {#Česká Republika} Lopata. Udrží nastolený kurz i v dalším kole proti bulharským pSi, kteří se do sezóny rovněž uvedli vítězně?

2a divize, kde máme hned dva zástupce, nám radost bohužel neudělala. Ať už kvůli neúplné sestavě či vlastní nedisciplinovanosti, Combat Wombats i B-tým WeWannaWin Clanu podlehli shodně 1:4 a pokud se nechtějí ihned ze začátku propadnout do spodní části tabulky a bojovat alespoň o udržení, musí v příštím zápase bodovat.

Hráči toho času zastupující tým ENSOX, což podle vyjádření kapitána {#Česká Republika} DeStReho už tak úplně neplatí, přišli o vítězství až v rozhodující třetí hře 2v2. Tuto neděli je čeká "béčko" španělského celku typical|Spanish, který svůj úvodní odložený zápas odehraje až ten samý den odpoledne, takže se nedají šance českých hráčů příliš posoudit.

Ani Team KnT ještě do této sezóny ve třetí divizi nezasáhl a s italským soupeřem, který původně inicioval odložení, se stále marně snaží domluvit náhradní termín. Situace dokonce došla až tak daleko, že ji budou posuzovat admini. V dalším kole čeká KnT B-tým španělského klanu SupplyZero, kterému již stihli vyprášit kožich Poláci z NoMercy.

Děravá Kapsa v sestavě sice s navrátilcem {#Česká Republika} Thebisem, ale bez opory {#Slovenská Republika} Ladabaze vstoupila do sezóny drtivou výhrou 5:0 nad nebohým týmem Prototype z Německa, který uhrál pouze čestnou mapu proti kapitánovi {#Česká Republika} KrOOdeRovi. Již za pár dní by měl "DéKá" čekat další soupeř, který však zatím svůj předchozí zápas neodehrál, takže je ve vzduchu reálná pravděpodobnost, že si český tým tento týden odpočine.

Jeden ze dvou zástupců českých zástupců ve čtvrté lize si v napínavém souboji s věru mezinárodní sestavou týmu We Like Cookies zajistil vítězství až ve čtyřhře. Angry Bunnies si tak připsali první tři body do tabulky a už vyhlížejí dalšího soupeře, kterým bude německý BigBoomBox. Tento klan pravděpodobně obdrží kontumační prohru za pozdní vyplnění sestavy pro zápas minulého kola, a tak bude jeho motivace bodovat velmi vysoká.

Ukřivdění Inaequalis začali svou cestu za postupem do vyšších pater soutěže, kam určitě patří, jasným vítězstvím 4:1 nad britsko-americko-indickou sestavou týmu se zajímavým názvem Gluttons For Punishment, když jediný bod soupeř získal na kapitánovi {#Česká Republika} Drakanovi. Příštím protivníkem by měl být českým hráčům Team Spectre (podobnost jmen s českým streamerem je pravděpodobně čistě náhodná), i když možná si našinci připíší kontumační vítězství, protože soupeř nevyplnil sestavu k zápasu prvního kola.

Držme všem našim zástupcům v osmé sezóně SC2CL palce!