Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Summer 2013 - skupiny rozlosovány!

13. 6. 2013 | 09:31 Counter-Strike 2
Organizátoři Dreamhack Summer zveřejnili rozlosování základních skupin pro CS:GO.Dreamhack, známá akce po celém světě, pořádá o víkendu další ze svých turnajů. A mezi hrami nechybí ani Counter-Strike: Global Offensive, který bude dotován zhruba třiceti tisíci dolary.
Výchozí obrázek

Organizátoři Dreamhack Summer zveřejnili rozlosování základních skupin pro CS:GO.

Dreamhack, známá akce po celém světě, pořádá o víkendu další ze svých turnajů. A mezi hrami nechybí ani Counter-Strike: Global Offensive, který bude dotován zhruba třiceti tisíci dolary.

2Skupiny budou odehrané v takzvaném GSL formátu. V každém skupině se tak odehraje pět zápasů. Po prvním kole se spolu utkají vítězové a poražení, tedy tzv. finále winners a loosers bracketu. Druhá výhra znamená vítězství ve skupině, stejně jako druhá porážka poslední místo. Zbylé dva týmy se pak utkají o druhé místo. Tento systém byl zaveden především kvůli sporným momentům, kdy mělo například více týmů stejný počet bodů a rozhodovaly maličkosti.

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas{#Dánsko} CPH Wolves{#Evropská unie} Virtus.pro{#Dánsko} fnatic
{#Dánsko} Western Wolves{#Německo} /10/{#Polsko} ESC Gaming{#Francie} Team LDLC
{#Švédsko} Team Refuse{#Švédsko} Epsilon{#Finsko} Raiders{#Německo} ALTERNATE
{#Švédsko} Publiclir.se{#Spojené státy americké} Curse{#Norsko} H2k.mix
{#Švédsko} Lemondogs

Skupina A:

Nejzajímavější skupina nejen pro domácí týmy. Ninjas in Pyjamas sice v posledních dnech nemají na online nejlepší formu, avšak pořád je to ten švédský gigant, který scénu ničí již nějaký ten měsíc. Ač to na první pohled vypadá, že skupina má jasné dva favority, tak i tady bude vše otevřené. Pokud budou chtít NiP udržet svoji neporazitelnost na offline, kromě Virtus.pro samozřejmě, budou muset máknout do plných už ve skupině, zvláště Western Wolves pro ně budou velkým soupeřem, vlastně nejen pro skupinovou fázi.

Tip: 1. Western Wolves; 2. Ninjas in Pyjamas; 3. Publiclir.se; 4. Team Refuse

Skupina B:

Mnozí označují druhou skupinu jako "skupinu smrti". Podobně jako Western, tak i "kodanští vlci" poslední týdny podávají kvalitní výkony a nepostup ze skupiny by by pro byl jistě obrovským zklamáním. Troufnu si říci, že všechny zápasy v této skupině budou jistě vyrovnané. Kromě Wolves se v Béčku ukážou také němečtí /10/, švédští Epsilon a jediný americký zástupce Curse, který své kvality ukázal již na poslední evropské akci.

Tip: 1. Copenhagen Wolves; 2. Curse; 3. Epsilon; 4. /10/

Skupina C:

Nejsledovanější skupina pro česko-slovenskou scénu?  Za největšího favorita můžeme označit právě (nyní již) evropskou sestavu Virtus.pro s naším jediným zástupcem Ladislavem 'GuardiaN' Kovácsem, který povede tým k zopakování triumfu z finále SLTV, kde jako první VP porazili na offline NiP. Hlavním skupinovým soupeřem budou polští ESC Gaming, na které jsou mnozí zvědaví, tenhle tým není radno odsuzovat. Finští Raiders a také postupující tým z BYOC kvalifikace mají před sebou těžký úkol - ale určitě ne nereálný!

Tip: 1. ESC Gaming; 2. Virtus.pro; 3. Raiders; 4. H2k.mix

Skupina D:

To, že letošní letní Dreamhack má vysoce kvalitní obsazení, dokazuje i tato skupina, ve které se nachází další dva týmy, které mají ambice minimálně na medailové umístění. Zatímco výkony fnatic se čas od času zvedají a nyní mají slušnou formu, tak LDLC.com po příchodu kennySe začali hrát ještě lépe - např. tuto středu triumfovali ve Fnatic FragOut, kde ve finále porazili i NiP. Podobně jaké Céčko i tuto skupinu doplňuje postupující z BYOC kvalifikace. Čtvrtým účastníkem je zde Team ALTERNATE, od kterých se moc neví, co přesně čekat.

Tip: 1. fnatic; 2. Team LDLC; 3. Lemondogs; 4. ALTERNATE

1

Tohle by teda byla skupinová fáze, která začíná v sobotu od 18 hodin, týmy tak mají několik dní na detailní přípravu. Kvalifikace BYOC ("bring-your-own-computer") začíná již brzy a nejen o ní vám na PLAYzone.cz a naší CS:GO CZ/SK Facebook stránce přineseme detailní coverage!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.