Přejít k hlavnímu obsahu

Letní LCS odstartoval včerejšími zápasy

14. 6. 2013 | 13:25 League of Legends
Další sezóna League of Legends Championship Series začíná a zde se dozvíte všechno, co je třeba vědět k letním týmům, harmonogramu a systému ligy.TýmyJak jistě víte, po ukončení jarní sezóny se kvalifikované týmy společně s týmy, které si nezajistily slot v letní sezóně, museli probojovat promotion turnajem. V Evropě to byli Sinners Never Sleep (dnes Lemondogs), ALTERNATE a MeetYourMakers, kteří si zasloužili své místo v zápasech s Against All Authority, Ozone GIANTS a Dragonborns.Seznam týmů evropské LCS
Výchozí obrázek

Další sezóna League of Legends Championship Series začíná a zde se dozvíte všechno, co je třeba vědět k letním týmům, harmonogramu a systému ligy.

Týmy

Jak jistě víte, po ukončení jarní sezóny se kvalifikované týmy společně s týmy, které si nezajistily slot v letní sezóně, museli probojovat promotion turnajem. V Evropě to byli Sinners Never Sleep (dnes Lemondogs), ALTERNATE a MeetYourMakers, kteří si zasloužili své místo v zápasech s Against All Authority, Ozone GIANTS a Dragonborns.

Seznam týmů evropské LCS

TÝMMIDTOPJUNGLEADSUPPORT
{#Evropská unie} fnaticxPekesOAZCyanideFIYellOwStaRnRated
{#Ruská federace} Gambit BenQAlex IchDarienDiamondproxGenjaDarker
{#Evropská unie} SK Gamingocelotekev1nhyrqBotCandyPandaNyph
{#Evropská unie} EG RaidCallFroggenWickdSnoopehYellowpeteKrepo
{#Dánsko} Ninjas in PyjamasBjergsenGodbroSvenskerenTheTessDeficio
{#Polsko} MeetYourMakersCzaruKubonMokkateMaklerLibik
{#Evropská unie} ALTERNATEForellenLordKerpAraneaeCreatonJree
{#Evropská unie} LemondogsNukeduckZorozerodexter1Tabzzwewillfailer

V americké LCS se vyměnily pouze dva týmy. Team Dignitas a Counter Logic Gaming si svůj slot ponechali, zatímco compLexity a Team MRN se loučí a namísto nich nastupují Cloud 9 HyperX a Velocity eSports.

Seznam týmů americké LCS

TÝMMIDTOPJUNGLEADSUPPORT
{#Spojené státy americké} Team SoloMidReginald DyrusTheOddOneWildTurtleXpecial
{#Spojené státy americké} CurseNyjackyVoyboySaintviciousCopEdward
{#Spojené státy americké} Team CoastShiphturZionSpartanNintendudeXDontMashMeDaydreamin
{#Spojené státy americké} VulcunmandatorycloudSycho SidXmithieZunaBloodWater
{#Spojené státy americké} Team DignitasscarraTheRealKiWiKiDCrumbzzImaqtpiePatoy
{#Spojené státy americké} CLGLiNkNientonsohbigfatlpDoubleliftChauster
{#Spojené státy americké} Cloud 9 HyperXHaiBallsMeteosSnEaKyCaStRoOLemonNation
{#Spojené státy americké} Velocity eSportsVilerozeCrisNk IncfrommaplestreetEvaniskus

Harmonogram

Harmonogram jednotlivých týdnů se v Americe téměř nemění - americká LCS začíná téměř vždy ve čtvrtek (výjimečně v pátek) a končí v pátek (výjimečně v sobotu) ve středoevropských časech 22:00 až 05:00.

Evropská LCS navazuje obyčejně v sobotu od 18:00 a končí zápasem v neděli 21:00. První týden ale začíná dříve. Už zítra (sobota 15. června) v 15:00 se můžete těšit na první zápas Fnatic a Gambit BenQ.

Detailní rozpis zápasů jednotlivých týdnů si můžete projít na Leaguepedia.com nebo lolesports.com.

Týden 1

Už začátek prvního amerického týdne přinesl velké překvapení. Nováček LCS Cloud 9 HyperX (dříve Quantic) okamžitě zaznamenal úspěch v podobě tří skalpů vysokoprofilových týmů. Dignitas, Curse i TSM odešli v jejich zápasech s prázdnou a Cloud 9 tak vyskočili na první místo tabulky se třemi vyhranými zápasy ze tří.

Evropa se prvních zápasů dočká až zítra odpoledne. Hned v 15:00 si o první body zabojují dva finalisté minulé sezóny - Fnatic a Gambit BenQ, které nedávno opustila jedna z hvězd All-Star sestavy - Thresh prince Edward 'EDward' Abgaryan - kterou na pozici Supporta nahradil dřívější spoluhráč většiny týmu Gambit, Andrey 'Darker' Plechistov.

Zápasy prvního týdne si můžete prohlédnout na následujících odkazech: Americká LCS, Evropská LCS. Všechny samozřejmě budou odvysílány na Azubu TV, YouTube a Twitch TV oficiálním streamem Riot Games.