Přejít k hlavnímu obsahu

WD rozšiřuje produktovou řadu disků pro NAS

5. 9. 2013 | 11:45 Všechny hry
Nové, 2,5palcové disky s kapacitou až 1 TB a 3,5palcové 4TB disky jsou určeny pro malé NAS systémy a rozšiřují nabídku disků WD v duchu hesla Power of Choice
Výchozí obrázek

Nové, 2,5palcové disky s kapacitou až 1 TB a 3,5palcové 4TB disky jsou určeny pro malé NAS systémy a rozšiřují nabídku disků WD v duchu hesla Power of Choice

IRVINE, Calif. – 3. září 2013 – Společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC) s vedoucím postavením na trhu úložišť, dnes oznámila významné rozšíření své produktové skupiny NAS SATA disků WD® Red™ , které jsou určeny speciálně pro domácí NAS systémy a systémy NAS pro malé a střední firmy s jedním až pěti disky. Disky WD Red využívají technologii NASware™ 2.0 a jsou testovány na kompatibilitu s hlavními producenty NAS úložišť. Jsou optimalizovány pro maximální výkon a nízkou spotřebu energie. Disky WD Red jsou nyní nově dostupné i ve 2,5palcovém formátu s kapacitou 1 TB a ve formátu 3,5palců v kapacitě 4 TB.

 „WD definuje kategorii disků NAS a vyvíjí pevné disky speciálně pro prostředí malých NAS systémů,“ prohlásil Matt Rutledge, viceprezident WD pro klientská úložiště, a dodal: „Produktová řada WD Red pracuje v jedinečném prostředí NAS, které je typické svými rostoucími nároky na dostupné, spolehlivé a kompatibilní úložiště.  Prostřednictvím dialogu s našimi partery vyrábějícími úložiště typu NAS a díky zákaznické odezvě na disky WD Red, jsme si ověřili potřebu pro další kapacitu u disků ve formátu 3,5 palců. Zde nyní nabízíme až 4 TB. Chtěli jsme také dodat vysoce spolehlivý 2,5palcový pevný disk navržený speciálně pro prostředí malých NAS systémů. Tento malý formát umožňuje našim zákazníkům využívat ve svých kompaktních skříních vysoce kapacitní NAS disky, které poskytují vysoký výkon, tichý chod a nízkou spotřebu energie. Vidíme také velkou příležitost pro růst NAS systémů, které budou zabírat mnohem méně místa, multimediálních přehrávačů a dalších průmyslových aplikací. Naše sebevědomí je v našich produktech a naše vize je sdílena s našimi zákazníky.”

Nejvýznamnější analytici našeho odvětví vidí v NAS úložištích  příklad jednoho z nejrychleji rostoucích segmentů na celosvětovém trhu úložišť typu SOHO (malé kanceláře a domácnosti). Jak z pohledu obratu, tak z pohledu perspektivy potřebných terabytů budou úložiště NAS zažívat silný růst v předpovídaném období (do roku 2015) vlivem hlavní změny místa pro ukládání dat směrem k systémům připojeným přes IP. (Worldwide Personal and Entry Level Storage Tracker IDC 2013)

Nová generace disků WD Red poskytuje zákazníkům tu nejlepší zkušenost s NAS systémy a novou verzi NASware™ 2.0, což dále zlepšuje spolehlivost disků a ochranu dat v případě výpadku napájení či jiné nehody. Disky WD Red mají i technologii 3D Active Balance Plus™, vylepšenou technologii pro kontrolu a ovládání rotace disku, což významně vylepšuje celkový výkon a spolehlivost disku. Exklusivně pro zákazníky nabízí společnost WD pro disky WD Red zdarma nepřetržitou 24/7 podporu a 3letou záruku.

Rozšíření produktové řady WD Red o nový formát a vyšší kapacitu je zcela v duchu přístupu společnosti WD ke svým zákazníkům, která se odráží ve sloganu “Power of Choice”. WD si je vědoma rozličných nároků zákazníků i jejich aplikací a snaží se je podpořit řešeními, která jsou šita na míru tak, aby nejlépe vyhovovaly jejich specifickým požadavkům.

Disky WD Red pracují bezchybně v zařízeních WD NAS a jsou také plně kvalifikovány pro práci v produktech OEM partnerů. Pravidelně aktualizovaný seznam produktů spolupracujících s disky WD a výrobců NAS najdete na http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=810.

Cena a dostupnost

Disky WD Red jsou dodávány na trh prostřednictvím vybraných distributor a resellerů. Je na ně poskytována 3letá záruka. Doporučená koncová cena je pro 2,5palcový WD Red 1 TB EUR 79,- (WD10JFCX)  a EUR 184,- pro  3,5palcový 4 TB (WD40EFRX) 

Další informace o discích WD Red a záručních podmínkách najdete na http://www.wd.com/en/products/products.aspx?id=810.

Štítky: wd, Western Digital, NAS, 4 TB, 1 TB