Přejít k hlavnímu obsahu

NVIDIA odhaluje Tegra Note - kompletní referenční tabletovou platformu postavenou na Tegře 4

20. 9. 2013 | 01:40 Všechny hry
Hodně z vás už slyšelo o NVIDIA Tegra Note, ale stále vlastně pořádně neví o co přesně jde.V červnu na Computexu jsme ukázali jednu z prvních verzí zařízení, kterému jsme původně říkali Tegra Tab. Jednou z představených inovací byla technologie NVIDIA DirectStylus, zásadně vylepšující fungování pasivního stylusu.
Výchozí obrázek

Hodně z vás už slyšelo o NVIDIA Tegra Note, ale stále vlastně pořádně neví o co přesně jde.

V červnu na Computexu jsme ukázali jednu z prvních verzí zařízení, kterému jsme původně říkali Tegra Tab. Jednou z představených inovací byla technologie NVIDIA DirectStylus, zásadně vylepšující fungování pasivního stylusu.

Takže co je vlastně Tegra Note?

Je to plná tabletová platforma navržená NVIDIÍ a uváděná na trh našimi partnery.

Ztělesňuje značku NVIDIA - počínaje hardwarem a softwarem (a to včetně OTA updatů), až po industriální design, příslušenství a síť spolupracujících herních vývojářů.

Je to pomoc našim partnerům v tom, aby byli schopni dodat inovativní tablety za ceny, které by sami nemohli nabídnout. Na oplátku NVIDIA získává přístup k jejich propracované distribuční a prodejní síti v regionech po celém světě.

Doporučené prodejní ceny mají začínat již na $199. To jistě pomůže mnoha lidem v rozhodování vyzkoušet nové technologie Tegra Note, včetně jeho čistého operačního systému Android. V Evropě, respektive v České republice a na Slovensku, bude cena stanovena v nejbližších týdnech.

Není to náš první počin. Zhruba před rokem jsme uvedli Project KAI, což byl referenční design pro stavbu levných tabletů založených na SOC Tegra 3. Jedním z nich byl třeba Google Nexus 7. Tegra Note jde dál, přináší nejen hardware, nýbrž kompletní platformu.

V následujících několika měsících bude Tegra Note od našich partnerů přicházet na světové trhy. Mezi značkami nebudou chybět v severní Americe EVGA a PNY Technologies, v Evropě EVGA, Oysters nebo ZOTAC; Colorful, Shenzhen Homecare Technology a ZOTAC v Asii a Tichomoří či XOLO v Indii. Připojí se tak k dalším partnerům, kteří již svá zařízení, založená na Tegře 4 uvedli, jako jsou HP, ASUS, Toshiba, Kobo nebo Xiaomi.

V České republice a na Slovensku očekáváme dostupnost prvních Tegra Note zařízení ve Q4, s předstihem pro vánoční trh.

Abysme jsme tě správně navnadili, tady je rychlý přehled některých specifikací Tegra Note:

  • Ultra výkon - Tegra 4 se 72 jádry GeForce GPU a čtyřjádrovým Cortex-A15 CPU včetně pátého, baterii šetřícího jádra, z Tegra Note dělá nejvýkonnější sedmi palcový tablet současnosti.
  • Skvělý stylus - technologie NVIDIA DirectStylus dělá z běžného stylusu opravdový zážitek díky přesnosti a lepšímu nastavení tahu. Tegra Note má rovněž přibaleny aplikace pro pohodlnější zadávání poznámek ručním psaním.
  • Výjimečný zvuk - technologie NVIDIA PureAudio nabízí bohatý a čistý zvuk, včetně nejširšího frekvenčního rozsahu mezi tablety, což umožňují přední stereo reproduktory s bass-reflex portem.
  • Neuvěřitelný fotoaparát - fotoaparát využívá výkon Tegry 4 a její architekturu pro výpočet fotografie Chimera. Tegra Note také na Android přináší jednu z nejlepších foto aplikací z iOS - Camera Awesome od SmugMugu. Tato aplikace podporuje exkluzivní Tegra 4 technologie jako tap-to-track nebo 100 fps video s možností zpomaleného přehrávání.
  • Hraní s TegraZone – Tegra Note přináší nepřekonatelné hraní. NVIDIA TegraZone znamená snadný přístup ke hrám optimalizovaným pro Tegru, s vizuálními efekty, jaké ostatní tablety nenabízí. Tegra Note navíc podporuje různé herní ovladače, se kterými můžeš hrát jako na konzoli.
  • Parádní výdrž baterie - více než 10 hodin přehrávání HD videa.
  • Spousta příslušenství - inteligentní variabilní pouzdro, které tablet nejen chrání. Díky vestavěným magnetům je možné Tegra Note s jeho pomocí postavit do tří poloh. Sada DirectStylus Pro nabízí výměnitelné hroty a umožňuje tak různé styly ručního psaní. Možnosti Bluetooth zase mohou proměnit celý tablet v herní ovladač.

Mimo výše zmíněné, zařízení bude dostávat OTA (over-the-air) softwarové updaty přímo od NVIDIE. To nám pomůže postarat se, aby zákazníci měli vždy aktuální software zaručující bezproblémovou práci se zařízením.

Zde jsou kompletní technické specifikace:

ProcesorTegra 4 mobilní procesor se čtyřjádrovým Cortex-A15 CPU a GeForce GPU se 72 jádry
Displej7” HD IPS LCD displej (1280 x 800)
Fotoaparátzadní 5MP a přední VGA webcam
Úložiště16GB interní úložiště s microSD slotem pro rozšíření o dalších až 32GB
Zvukpřední “HD Audio” stereo reproduktory s jedinečným bass-reflex portem
Stylusdva různé hroty pro přirozené psaní a široké tahy
Příslušenstvímikro HDMI konektor pro video a hraní na velkých TV
OS100% Android s poslední verzí OS
Software updatyOTA software updaty přímo od NVIDIE
Výdrž baterie10 hodin přehrávání HD videa