Přejít k hlavnímu obsahu

Nová řada externích disků WD® nabízí extrémní kapacitu a ochranu dat

26. 9. 2013 | 00:25 Všechny hry
IRVINE, Calif. – 24. září, 2013 – Společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC), přichází s novým designem své produktové řady My Book a My Book for Mac. Tyto externí disky poskytují až 4 TB úložného prostoru a rozšířené možnosti ochrany dat pro ty, kteří vytváří a uchovávají velké objemy dat, jako jsou hudební, video či foto soubory.
Výchozí obrázek

IRVINE, Calif. – 24. září, 2013 – Společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC), přichází s novým designem své produktové řady My Book a My Book for Mac. Tyto externí disky poskytují až 4 TB úložného prostoru a rozšířené možnosti ochrany dat pro ty, kteří vytváří a uchovávají velké objemy dat, jako jsou hudební, video či foto soubory.


K dispozici je rychlost připojení USB 3.0 a kapacita 2 TB, 3 TB a 4 TB pro ty největší soubory a sbírky multimediálních formátů. V kterémkoli okamžiku se může něco stát s vašimi daty. Ať už je to ztracený notebook či počítačový vir, vždy je nutné uchovávat data v bezpečí a udržovat zálohu důležitých dokumentů a cenného digitálního obsahu.

Nové disky přinášejí ideální zálohování, které chrání ukládané soubory a sbírky. Software WD SmartWare™ Pro je určen pro automatické zálohování v cloudu se službou Dropbox™ a Acronis® True Image™ v edici pro WD umožňuje uživatelům provádět zálohování celého systému i bezpečně odstraňovat programy a dokumenty.

„Nová generace externích disků My Book poskytuje zákazníkům ještě vyšší rychlost, flexibilitu, bezpečí pro uložená data a zabezpečení systému,” vysvětluje Scott Steffens, generální manažer WD pro skupinu zákaznických produktů na ukládání dat, a dodává: „Zákazníci vytvářejí, stahují a ukládají vice digitálního obsahu než kdykoli před tím, a naše řada desktopových pevných disků je vybavena dostatečnou kapacitou a bezpečnostními pojistkami pro uchování záloh a ochranou před systémovými chybami, poškozením či ztrátou dat.”

Bezpečnostní pojistky proti neoprávněnému přístupu k disku jsou ovládány pomocí software WD SmartWare Pro, který zajišťuje automatické zálohování, hardwarové šifrování a ochranu heslem. Chrání tak data před zloději, požárem, záplavami a dalšími přírodními katastrofami, protože současně umožňuje zálohovat do vzdáleného cloudu prostřednictvím služby Dropbox. Pro zálohování celého systému a bezpečné mazání dat a programů disky zahrnují aplikaci Acronis True Image (ATI) v edici pro WD.

ATI v edici pro WD je integrovaný softwarový balíček, který zajišťuje bezpečí všech informací z PC a může být použit i k bezpečnému mazání jakýchkoli důvěrných dat, která již nejsou dále používána. ATI pro WD se také používá pro obnovení systému při selhání v případě havárie systému i pro obnovení celého počítače včetně složek a dokumentů, software a předvoleb.

Řada WD My Book for Mac určená pro uživatele počítačů Mac také má připojení SuperSpeed USB 3.0 a konektivitu typu UAS pro vyšší flexibilitu a vyšší rychlost. Dostupný v kapacitě 2 TB/3 TB je My Book for Mac kompatibilní s aplikací Time Machine™ pro bezpečné a efektivní zálohování dokumentů. Disk je vybaven softwarem WD Utilities, který umožňuje uživatelům disk zaregistrovat, provádět diagnostiku a mnoho dalšího.

Cena a dostupnost

Na disky My Book a My Book for Mac je poskytována 3letá záruka a jsou dostupné prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů a také v internetovém obchodě www.shopwd.eu

Doporučená koncová cena:

My Book for Mac 2 TB je 111 EUR, u 3TB verze pak 139 EUR; My Book (PC) 2 TB je 99 EUR, u 3TB verze 129 EUR a 4TB verze pak 179 EUR

O společnosti WD

Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat.

Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.