Přejít k hlavnímu obsahu

WD® nabízí zcela vlastní osobní cloud

3. 10. 2013 | 01:48 Všechny hry
IRVINE, Calif. – 2. října, 2013 – Společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC) s vedoucím postavením na trhu řešení pro ukládání dat v digitálně propojeném světě, dnes uvedla produktovou řadu disků My Cloud™ pro řešení na bázi osobního cloudu.
Výchozí obrázek

IRVINE, Calif. – 2. října, 2013 – Společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC) s vedoucím postavením na trhu řešení pro ukládání dat v digitálně propojeném světě, dnes uvedla produktovou řadu disků My Cloud™ pro řešení na bázi osobního cloudu.


Externí disk My Cloud od společnosti WD představuje kompletní řešení pro uživatele, kteří chtějí mít svá digitální data ze všech mobilních zařízení a počítačů uspořádaná, centralizovaná a v bezpečí, a kteří chtějí mít přístup k těmto datům z jakéhokoli zařízení, kdekoli na světě. Zcela jednoduchým připojením disku My Cloud k internetu, získá uživatel přístup kdekoli a na jakémkoli digitálním zařízení ke svým datům stejně tak, jako by je měl uložená ve veřejném cloudu, avšak bez nutnosti platit měsíční poplatky, či bez možnosti mít svá soukromá data pod kontrolou.

„Jsme přesvědčení, že není lepšího místa pro cloudová úložiště, než vlastní domov,” říká Jim Welsh, výkonný viceprezident a generální manažer WD pro značkové produkty a spotřební elektroniku, a dodává: „Každý je dnes doslova zavalen tisíci soubory a složkami, které jsou roztroušeny na mnoha různých počítačích a mobilních zařízeních. Mít tento chaos pod kontrolou je opravdu náročné. Osobní cloud WD je nejjednodušší, nejbezpečnější a nejdostupnější způsob, jak mohou zákazníci dostat tento chaos pod kontrolu a mít přístup ke svým datům odkudkoli, kdykoli.”

Společnost pro výzkum trhu Gartner odhaduje, že průměrná domácnost bude vlastnit do roku 2016. zhruba 3,3 terabyty (TB) digitálních dat V souladu s tímto nárůstem dat jde ruku v ruce explosivní nárůst zařízení s připojením k internetu. Současná americká rodina dnes vlastní průměrně 5,7 zařízení připojených k internetu (podle The NPD Group.) Sbližování digitálního obsahu s růstem počtu digitálních zařízení vyžaduje nový pohled na ukládání dat, který by poskytl uživatelům kompletní kontrolu nad jejich digitálním světem. Zařízení typu osobní cloud představují nový standard, který umožňuje uživatelům uchovávat digitální mediální soubory a složky v bezpečí domova na jejich vlastním pevném disku, a pak přistupovat k těmto uloženým datům prostřednictvím internetu na jakémkoli počítači typu PC nebo Mac® a pomocí mobilních aplikací i na tabletech nebo chytrých telefonech.

Disk My Cloud umožňuje uživatelům sdílet dokumenty, streamovat multimediální soubory a přistupovat k uloženým datům kdekoli bez nutnosti platit měsíční poplatky s jistotou, že jejich vzdálené cloudové úložiště je v jejich vlastním domově pod výlučným dohledem a kontrolou.

Domácnosti propojují, sdílejí, synchronizují a zálohují bezpočet mobilních zařízení a počítačů a množství dat, které generují na těchto zařízeních, významně roste,“ říká Liz Connerová, hlavní výzkumná analytička pro datová úložiště, a dodává: „Osobní cloud je ideálním řešením, které zjednodušuje komplexní problém jak uspořádat data a digitální dokumenty z různých zařízení tak, aby si uživatel mohl vychutnávat svá videa, fotografie či hudební soubory na všech svých zařízeních.“

Streamované nastavení a zálohování

Zákazníci mohou zprovoznit svůj osobní cloud během několika minut pomocí propracovaného webového uživatelského rozhraní, které je bezproblémově provede instalací. Software WD automaticky detekuje disk a zajistí jednoduché nastavení i těm, kteří se s takovým zařízením setkávají poprvé. Jakmile je disk My Cloud nastaven, zákazníci mohou snadno připojovat své počítače a mobilní zařízení prostřednictvím aplikací WD, které jsou dodávány zdarma.

Díky gigabitovému Ethernetovému připojení a dvoujádrovému procesoru je přenášení dat bleskově rychlé, což umožnuje zákazníkům rychle centralizovat veškerý digitální obsah roztroušený na mnoha zařízeních na disk do osobního cloudového úložiště My Cloud. Na disk je možné přímo ukládat data i z mobilních zařízení, a udržovat tak dostatečný volný prostor na chytrých telefonech či tabletech.

Zákazníci také mohou využít My Cloud k zálohování dat ze svých počítačů. Pro uživatele PC dodává WD software WD SmartWare™ Pro, který nabízí možnosti jak, kdy a kam zálohovat data a dokumenty. Uživatelé počítačů Mac mohou využívat všech prvků zálohovacího software Apple® Time Machine®.

 

Úplná kontrola

Uživatelé externího disku My Cloud mohou třídit a ukládat své rodinné fotografie, videa, hudební soubory a důležité dokumenty na jednom bezpečném místě v domácí síti. S aplikacemi pro My Cloud je možné procházet, třídit a sdílet data odkudkoli na světě zcela jednoduše a intuitivně. Disk My Cloud je dostupný v kapacitách 2 TB, 3 TB a 4 TB, což poskytuje bohatou kapacitu pro ukládání dat bez nutnosti platit měsíční poplatky za vzdálené veřejné  cloudové úložiště. Zákazníci mohou také připojit k disku My Cloud další kompatibilní externí disk s USB 3.0 přímo přes USB port a okamžitě rozšířit ukládací kapacitu.

Navíc slouží My Cloud i jako rozbočovač pro digitální soubory domácí zábavy, který ukládá terabyty filmů a hudebních souborů, které mohou být dále streamovány do kterýchkoli multimediálních zařízení certifikovaných jako DLNA™, jako jsou multimediální přehrávače WD TV® Live™ nebo chytré televize či herní konzole.

Přístup k osobnímu cloudovému úložišti

Mobilní aplikace WD dostupné pro iOS® a Android™ dovolují uživatelům prohlížet si fotografie, streamovat video a přistupovat k jejich souborům kdekoli na jejich tabletech a chytrých telefonech. Tyto mobilní aplikace také umožňují snadné sdílení dokumentů, bezpečnou a  jednoduchou výměnu a spolupráci. Dále lze označit emailové složky a zprávy ale také ostatní dokumenty odkazem a tyto složky nechat otevřít nebo vytisknout třetí stranou.

V neposlední řadě mobilní aplikace pro disk My Cloud zahrnují důležité veřejné cloudové služby, takže zákazníci mohou snadno přenášet data a složky mezi svými účty u veřejných cloudových služeb Dropbox™, SkyDrive® a Google Drive™.

Cena a dostupnost

Externí disky My Cloud s kapacitami 2 TB a 3 TB jsou již nyní k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a resellerů a také v internetovém obchodě www.shopwd.eu

Verze 4 TB se plánuje na listopad. Doporučená koncová cena je 149,99 USD za 2 TB, 179,99 USD za 3 TB a 249,99 USD za 4 TB. Mobilní aplikace pro My Cloud jsou dostupné ke stažení na App StoreSM a Google PlayTM.

Provedení externího disku My Cloud se dvěma a se čtyřmi vestavěnými pevnými disky bude na trhu v blízké budoucnosti.

Kapacita a dostupnost

Osobní úložiště My Cloud je dostupné v kapacitách 2 TB, 3 TB a 4 TB a je kompatibilní s operačními systémy Windows® 8, Windows 7, Windows Vista®, Windows XP, OS X Mountain Lion™, Lion®, Snow Leopard®, a také se zařízeními DLNA®/UPnP® .

O společnosti WD

Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat.

Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), Irvine, Calif., je globální poskytovatel produktů a služeb, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Její dceřiné společnosti navrhují a vyrábějí zařízení na ukládání dat, síťová zařízení a produkty pro domácí zábavu pod značkami WD, HGST a G-Technology.

Pro celou řadu finančních a investorských informací můžete navštívit investorskou sekci webových stránek www.westerndigital.com