Přejít k hlavnímu obsahu

Zerg Life vítězem IEM v New Yorku

15. 10. 2013 | 09:12 StarCraft 2
V pořadí už osmá sezóna série turnajů Intel Extreme Masters ve hře StarCraft II: Heart of the Swarm pokračovala turnajem v New Yorku a my se můžeme podívat na krátkou rekapitulaci. Celkovým vítězem se stal zergský hráč  Life, který ve finále zdolal nejlepšího evropského protosse současnosti  NaNiwu 4:2.
Výchozí obrázek

V pořadí už osmá sezóna série turnajů Intel Extreme Masters ve hře StarCraft II: Heart of the Swarm pokračovala turnajem v New Yorku a my se můžeme podívat na krátkou rekapitulaci. Celkovým vítězem se stal zergský hráč {#Korejská republika} Life, který ve finále zdolal nejlepšího evropského protosse současnosti {#Švédsko} NaNiwu 4:2. Zajímavostí je, že mezi osm nejlepších hráčů celého turnaje se neprobojoval jediný terran, což nebývá na podobných turnajích pravidlem.

Osmá sezóna IEM v New Yorku byl druhý turnaj v pořadí osmé sezóny turnajů IEM, organizovaný ESL. Také zde se pochopitelně bojovalo o velmi slušné prize money a mimo jiné také o další body do žebříčku WCS. Turnaj se odehrál ve známém Javits Center v americkém městě New York.

Kvalifikace

Kvalifikační boje znovu probíhaly v různých regionech po celém světě. Z evropské a africké části kvalifikace se na turnaj dostali dva hráči, čtyři hráči poté z americké části kvalifikace a dva z asijské. Tuto osmičku hráčů poté doplnili čtyři borci, kteří byli pozváni přímo na základě bodů ze žebříčku WCS a poté čtyři hráči, kteří si účast vybojovali přímo v New Yorku v první fázi turnaje.

Prize money

  • 1. místo - 10 000 amerických dolarů a 750 WCS bodů
  • 2. místo - 4 000 amerických dolarů a 450 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 2 000 amerických dolarů a 300 WCS bodů
  • 5. - 8. místo - 1 000 amerických dolarů a 225 WCS bodů
  • 9. - 12. místo - 400 amerických dolarů a 150 WCS bodů
  • 13. - 16. místo - 350 amerických dolarů a 75 WCS bodů

Hlavní turnaj

Z toho tedy vzniklo šestnáct hráčů, kteří byli rozděleni do čtyř skupin po dvou. Z každé skupiny pak postupovali dva nejlepší do osmičlenného čtvrtfinále. Ve skupinách se hrálo systémem BO3, ve čtvrtfinále a semifinále systémem BO5 a finále bylo BO7. Turnaj se nesl ve znamení úspěchu zástupců zergů a protossů, protože mezi nejlepší osmičku nepostoupil žádný terran, což je hodně netradiční. Nutno říci, že v základních skupinách byli pouze tři terrani.

Playoff

V bezterranském playoff se představil pouze jediný evropský hráč, konkrétně {#Švédsko} NaNiwa z týmu Alliance, který nakonec prošel až do finále. Ve své části pavouka si nejprve poradil 3:1 se {#Korejská republika} Sanem a v semifinále poté překvapivě porazil favorita {#Korejská republika} HyuNa 3:2.

V prvním čtvrtfinále se proti sobě postavili protoss {#Korejská republika} HerO a zerg {#Korejská republika} Life. Právě druhý jmenovaný byl nakonec také druhým finalistou a na rozdíl od svého finálového protivníka prošel celým playoff naprosto suverénně. {#Korejská republika} HerA porazil lehce 3:0 a v semifinále stejným rozdílem přejel v mirroru ZvZ {#Korejská republika} Curiouse.

Ve čtvrtfinále neuspěli ani {#Korejská republika} sOs (vypadl s Curiousem 3:2) a také bývalý nejlepší zerg na světě {#Korejská republika} DRG, který prohrál 1:3 s {#Korejská republika} HyuNem. Ve finálovém klání BO7 byl jasným favoritem {#Korejská republika} Life a tuto roli nakonec potvrdil. {#Švédsko} NaNiwa však zahrál velmi slušné hry a ve svém nejslabším matchupu pořádně {#Korejská republika} Lifea potrápil. Při snížení na 2:3 to vypadalo na finálové drama, ale v poslední šesté hře {#Korejská republika} Life zahrál skvělou agresivní hru a ukončil celé finále.

Playoff - Intel Extreme Masters New York
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} HerO
0     
  {#Korejská republika} Life3   
{#Korejská republika} Life3     
    {#Korejská republika} Life4 
{#Korejská republika} sOs2     
  {#Korejská republika} Curious0   
{#Korejská republika} Curious3     
      {#Korejská republika} Life
{#Korejská republika} HyuN3    Vítěz
  {#Korejská republika} HyuN2   
{#Korejská republika} DongRaeGu1     
    {#Švédsko} NaNiwa2 
{#Švédsko} NaNiwa3     
  {#Švédsko} NaNiwa3   
{#Korejská republika} San1     
 

VIDEO: Intel Extreme Masters New York 2013 - StarCraft II