Přejít k hlavnímu obsahu

Organizace VeryGames končí

19. 11. 2013 | 19:44 Counter-Strike 2
Team VeryGames na konci roku zruší svoje působení na Counter-Strike scéně z finančních důvodů. Tým však zůstává pospolu.Francouzská organizace už mnoho let podporuje Counter-Strike tým, původně ve verzi Source, tehdy ještě pod vedením Sébastiena 'krL' Pereze. V roce 2009 však vedení přešlo na Kévina 'Ex6TenZ' Droolanse, který hraje roli in-game leadera až doposud ve verzi Global Offensive.
Výchozí obrázek

Team VeryGames na konci roku zruší svoje působení na Counter-Strike scéně z finančních důvodů. Tým však zůstává pospolu.

Francouzská organizace už mnoho let podporuje Counter-Strike tým, původně ve verzi Source, tehdy ještě pod vedením Sébastiena 'krL' Pereze. V roce 2009 však vedení přešlo na Kévina 'Ex6TenZ' Droolanse, který hraje roli in-game leadera až doposud ve verzi Global Offensive.


Jeden z nejlepších týmů světa si bude muset sehnat nové zázemí (foto: HLTV.org)

Tým v poslední době několikrát dokázal doposud nemožné - porazit v zápase Ninjas in Pyjamas. Poprvé se jim to povedlo v on-line zápasu o postup na MSI Beat it! a brzy poté i na dvou LAN turnajích - a RaidCall EMS One Fall Finals a ESWC 2013.

Dnes však přichází šokující zpráva. Organizace nebude schopná podporovat tým do roku 2014 vzhledem ke zvyšujícím se nákladům na tým. Tým okolo Droolanse však zůstává stejný, to tedy znamená, že se v nejbližší době budou muset poohlédnout po novém zázemí.

K problémům s financemi se organizace vyjádřila takto:

"Až do letošního roku bylo do týmu potřeba investovat desítky tisíc euro za sezónu. Ambice týmu však na rok 2014 nárokují trojnásobek původní částky, což Team VeryGames nebude moct pokrýt."

Kapitán VeryGames Droolans organizaci poděkoval za vše, co pro ně v posledních letech udělala:

"V krátkosti, co si z této kooperace zapamatuji je správná harmonie, práce a úspěchy. Team VeryGames mně, mým spoluhráčům i francouzské scéně dala hodně. Díky za to, že jste byli základním kamenem CS scény, protože bez vás by francouzská scéna nebyla tím, čím je teď. Díky za odvážné rozhodnutí, že jste do nás v roce 2009 vložili svou důvěru.

Byla to skvělá podpora, a já budu mít možnost vám poděkovat za více dalších věcí v budoucích rozhovorech.

Chtěl bych poděkovat personálu Teamu VeryGames a mým spoluhráčům... Ale obzvláště Johannu Thiessonovi, který byl základem toho všeho. Chtěl přinést něco nového, vytvořil první profesionální CS tým ve Francii a přinesl určitou vyspělost, určitou profesionalitu... Děkuji za všechno."

Týmu zůstává podpora na rok 2013, což znamená hlavně finále MSI Beat it! a největší turnaj v CS vůbec - DreamHack Winter. 

Zdroj: HLTV
Štítky: VeryGames