Přejít k hlavnímu obsahu

Battlefield 4 na progamingové scéně

Je to již téměř měsíc co se na pultech obchodů objevil Battlefield 4 a na progamingové scéně to od té doby žije. Určitě je na co se těšit. Pro soutěžní hraní byl zvolen 5on5 Domination.
Výchozí obrázek

Je to již téměř měsíc co se na pultech obchodů objevil Battlefield 4 a na progamingové scéně to od té doby žije. Určitě je na co se těšit. Pro soutěžní hraní byl zvolen 5on5 Domination.

Team Dignitas BF4 Open Cup

První turnaj v Battlefield 4 pořádal Team-Dignitas za podpory Alienware. Jednalo se o dvoudenní online turnaj, který se uskutečnil minulý víkend, konkrétně 16. a 17. listopadu. Původně organizátoři chtěli uspořádat turnaj pro 32 týmů, z toho 8 týmů bylo pozváno, a 24 slotů mělo být pro otevřené registrace. Turnaj se nakonec setkal s velkým zájmem, více než 50 přihlášených týmů, proto byl rozšířen na 64 slotů. Turnaj byl dotován částkou £1000.

Turnaje se také účastnil český tým eSuba.INTEL ve složení Tarqu, Lordz, Hylda, spirit a cyanid. Tým eSuby postoupil z prvního kola díky freewinu, v druhém kole podlehl celku {#Evropská unie} webSPELL Gaming poměrem 0:156 ticketů.

Pozvané týmy:

  • Fnatic (dříve tým Epsilon)
  • Team Dignitas
  • Meet Your Makers
  • Eyeballers
  • Rock
  • Western Digital
  • Exaequo.poland
  • aAa

Konečné pořadí turnaje:

  • 1. místo: {#Evropská unie} Eyeballers (£600)
  • 2. místo: {#Evropská unie} Fnatic (£300)
  • 3. místo: {#Francie} aAa (£100)

 

ESL Major Series

Electronic Sports League (ESL) oznámilo zařazení Battlefield 4 do EMS One. EMS je nejvyšší úrovní kompetitivního hraní poskytované ESL (v rámci Evropy). Celé EMS se skládá ze 4 sezon v průběhu roku, první sezona začíná už v prosinci a každá sezona bude zakončená živým finále, kde se týmy utkají o částku €30,000. Dohromady ESL v rámci EMS One mezi hráče rozdá €120,000.

Jak se dostat do EMS One?

Pozvánky - na základě výkonů vašeho týmů máte šanci dostat jeden ze 6 stálých slotů, které zaručují místo v každé sezoně EMS One. Sloty založené na pozvánkách jsou pouze pro první sezonu. Pro pozdější sezony budou nejvýšše umístěné týmy z minulé sezony pozvány jako základní týmy.

Pozvané týmy pro první sezonu:

  • Team Dignitas
  • Meet Your Makers
  • Eyeballers

Evropská A-Series
Místo pro týmy ze všech regionů, které se chtějí utkat o místo v EMS Sezoním poháru. Prvních pět týmů z aktuálního žebříčku v den Sezoního poháru získá své místo v EMS Sezoního poháru.

Do Evropské A-Series se už také zapojil tým eSuba.INTEL a aktuálně drží se na 3. příčce se statistikou 3 výher a jedné prohry. V A-Series jsou i další české celky - abNORMAL TEAM, thefault nebo Team RediA, avšak ani jeden z těchto týmů zatím nic neodehrál.

Regionální A-Series
Je určeno pro týmy, které chtějí srovnat své dovednosti proti dalším týmům v regionu. Každý region bude mít 2 místa pro postup. Jeden slot je permanentní a umožňuje přístup ke všem 4 pohárům, datum pro trvalý slot bude oznámeno předem. Druhý slot dostane tým, který bude na nejlepší pozici v týdnu EMS Sezoního poháru.
Regionální A-Series je v těchto regionech: Německo + Rakousko, Polsko, Francii, Rusko, Španělsko + Portugalsko a Anglii + Irsko. Pro ostatní státy, kde není dostatek hráčů, je zde evropská A-Series.

GO4 Battlefield 4
Je zaměřeno na náruživé týmy, které chtějí na další úroveň, stejně jako profesionální týmy. Vítězný tým z GO4 poháru před každým EMS Sezoním pohárem dostane slot. Měsíčně bude v GO4BF4 rozdáno mezi týmu €1000. 

 

DreamHack Winter

Největší světový digitální festival DreamHack oznámil, že i letos se příznivci Battlefieldu mohou těšit na další turnaj.

Letošní DreamHack Winter se uskuteční 28. - 30. listopadu, opět ve švédském městě Jönköping. V turnaji se bude hrát o stejné prize-money jako minulý rok v Battlefield 3 tedy 100.000 SEK ($15.000).
Na posledním DreamHacku (DreamHack Summer) se organizátoři ptali návštěvníků, jakou hru chtějí na dalším DreamHacku. Pro Battlefield 4 hlasovalo 34.1% návštěvníků, hra se tedy umístila na druhém místě hned za League of Legends. Anketu si můžete prohlédnout na stránkách DreamHacku.

Battlefield turnaj se bude hrát v klasickém DreamHack eSports formátu s otevřenou BYOC kvalifikací. Hlavní turnaj bude probíhat v turnajové aréně a s Grandfinále v DreamAréně před tisíci hráči v publiku. Hlavní turnaj bude pro 8 týmů, z toho 6 týmů bude pozváno organizátory DreamHacku a další 2 sloty budou pro týmy z otevřené BYOC kvalifikace. BYOC kvalifikace se může zúčastnit 32 týmů.

"Jsme opravdu nadšeni, že jsme součástí kompetitivní části Battlefield 4 a věříme, že tohle může být velký hit na DreamHack Winter, jelikož máme tisíce fanoušků Battlefieldu navštěvujících tuto akci."
Robert Ohlén, CEO

Pokud jste fanoušci Battlefieldu a z nějakého důvodu se nemůžete této akce zůčastnit tak nezoufejte. Pořadatelé si pro vás připravili živý stream hlavních zápasů. Stream bude vysílán na DreamHack.TV v rozlišení 720p. Streamem bude provázet Alex “Goldenboy” Mendez a Ben “Benson” Bowe.

Rozdělení prize-money:

  • 1. místo 50.000 SEK
  • 2. místo 25.000 SEK
  • 3. místo 12.500 SEK
  • 4. místo 12.500 SEK

Pokud se na DreamHack chystáte a chcete se zúčastnist BYOC-kvalifikace, registrace a další informace najdete zde.