Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne: Vyjádření hráče turnaje Diamonda

26. 11. 2013 | 22:13 League of Legends
Hráčem turnaje uplynulého Intel Extreme Masters v Kolíně nad Rýnem se stal ruský jungler týmu Gambit Gaming Danil 'Diamondprox' Reshetnikov. Já vám nyní přináším volný překlad Danilova vyjádření právě po triumfu na tomhle prestižním turnaji."Krásný den všem. Právě jsem se vrátil zpět do vlasti z úžasného turnaje a velice rád se s vámi podělím o několik svých zkušeností.
Výchozí obrázek

Hráčem turnaje uplynulého Intel Extreme Masters v Kolíně nad Rýnem se stal ruský jungler týmu Gambit Gaming Danil 'Diamondprox' Reshetnikov. Já vám nyní přináším volný překlad Danilova vyjádření právě po triumfu na tomhle prestižním turnaji.

"Krásný den všem. Právě jsem se vrátil zpět do vlasti z úžasného turnaje a velice rád se s vámi podělím o několik svých zkušeností.

Obrovská pauza byla mezi Season 3 Finals a chvílí, kdy jsme rozhodli zúčastnit se IEM Cologne, především kvůli honbě za obhajobou loňského triumfu. Po S3 Finals jsme trénovali jen v SoloQ, nic víc. Když padlo finální rozhodnutí, že se turnaje zúčastníme, začali jsme tvrdě trénovat, ovšem pár dní poté začaly mít EUW servery problémy a to nám vzalo několik dalších dní tréninku. Situace nevypadala nejlíp i přes to, že jsme si vedli dobře ve scrimech - v mé mysli bylo stále něco jako: "Záleží vůbec na výsledcích proti týmům, které porážíme stále dokola?" Vědeli jsme, že se utkáme s Cloud 9, kteří problémy na svém serveru nemají.

Nebylo tak těžké dostat zpět do svých rukou svou zručnost, jelikož od S3 Finals se v jungli nic podstatného nezměnilo. Jasně jsem věděl, kteří hrdinové jsou ti nejlepší a jen jsem si je potřeboval párkrát zahrát a procvičit.

Tak jsme dorazili do Kolína nad Rýnem. Mám to tam rád, to bydlení u břehů Rýna je úžasné a hlavně místní počasí je velice podobné tomu, jaké znám ze svého domovského města.

1

O první hře není potřeba mluvit, nebylu tu nic speciálního či zajímavého, co by stálo za zmínku. Ale ta druhá, ta byla epická! Naše strategie byla založená na tom, že nenecháme Cloud 9 si napickovat OP hrdiny jako je Shyvana či Elise, tedy je musíme zabanovat či je firstpicknout pro mě či Dariena. Bohužel tu byl ještě jeden problém, o které jsem dosud nemluvil - mám ve svém champion poolu pouze 4 hrdiny kvůli nedostatečné porci tréninku. Soupeř následně začal banovat mé junglery, což mohlo vyústit ve velké problémy pro nás. Naštěstí se tak nestalo.

V první hře mi ponechali volnou Vi, se kterou jsem je následně doslova zničil. Po této hře jsme si uvědomili, že C9 preferují pick Nocturna nad některými více nebezpečnými hrdiny, což nám sedělo. Ve druhé hře jsme tak zabanovali o junglera víc a donutili tak Meteose hrát právě Nocturna. Bohužel tenhle ban pro mě znamenal jediné, že už nemám koho hrát. Rozhodl jsem se hrát Lee Sina, kterého jsem hrál tak podruhé za poslední dva měsíce. I přes jedno nepovedené "InSec combo" na Rumblovi můj celkový výkon nebyl tak špatný, jak jsem původně očekával, dokonce jsem pokaždé dokázal přesmitovat Meteose.

Díky tomuto zápasu jsem tedy porazil dalšího "nejlepšího junglera světa". Byla to dobrá zkušenost si proti němu opět zahrát, jelikož jsme s Cloud 9 hodně hráli scrimy při Season 3 Finals. Byl jsem šťastný z konečného výsledku, ovšem nyní nás čekal ten nejtěžší soupeř, fnatic. Do tohoto turnaje jsme s nimi prohráli šest až osmkrát v řadě a hrozně moc jsme toužili po odvetě!

Ve finále pak šlo všechno podle plánu. První hrou jsme měli dva hlavní cíle - nedovolit Rekklesovi pořádně farmit a pomoci Malphitovi postavit Deathfire Grasp co nedjříve, aby Rekklesovi na Corkim mohl dát one-shot, který odmítal si postavit Magic Resist itemy, za což ho Alex trestal. Všechno šlo tak, jak mělo, až na jedinou maličkost. Ve druhé hře jsem odevzdal first-blood Rekklesovi. Ovšem všimli jsme si, že tento kill stál Rekklese i xPekeho flash, což následně obrátilo hru v náš prospěch, jelikož jsem je následně oba jednoduše zabil. Cítil jsem se smutně, zabíjet Rekklese na Ashi bez escapu stále dokola, ale bohužel jsem to dělat musel, nic osobního, promiň brácho.

Konečně jsme tak dostáli pomstě, získali první místo a já dokonce titul nejužitečnějšího hráče turnaje. Nedokážu ani popsat, jak suprový pocit byl tohle všechno získat, bylo to prostě úžasné!

Nyní si bereme týmovou týdenní pauzu, jelikož odlétáme za fanoušky do čínské Šanghaje. Ovšem hned jakmile se vrátíme, čekají nás opět časy tvrdého tréninku. Potřebujeme zvítězit na turnaji Battle of the Atlantic nejen pro sebe, ale také pomoci našemu regionu být celkově lepší, než Severní Amerika.

Přátelé, díky za všechnu tu podporu, co mi dáváte. Děkuji za zvyšování mé morálky a také za cenné rády. Speciálné děkuji tomu, co mi na streamu poradil začit s jedním Mana Potionem na Evelynn, byla to úžasná ráda!

Na závěr jen dodám, že se pokusím streamovat, než odcestujeme do Šanghaje!

Staronová vítězná sestava Gambit Gaming:

{#Ruská federace} Evgeny 'Darien' Mazaev - Top Laner
{#Ruská federace} Danil 'Diamondprox' Reshetnikov - Jungler
{#Ruská federace} Alexey 'Alex Ich' Ichetovkin - Mid Laner 
{#Ruská federace} Evgeny 'Genja' Andryushin - AD Carry
{#Ruská federace} Edward 'Edward' Abgaryan - Support

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.