Přejít k hlavnímu obsahu

Známý komentátor Moses navštívil West Catholic High School

26. 12. 2018 | 19:17 Counter-Strike 2
Besedy na školách už nevedou jen politici či herci. V současné době jsou stále více populární ty o esportu. Jednu opravdu zajímavou měl nyní na škole ve Filadelfii Moses, známá tvář světové Counter-Strike scény.
Výchozí obrázek

Esport je stále více a více populární, ale aby tento trend nepolevil, je nezbytné, aby hráčů i fanoušků ve světe profesionálního gamingu přibývalo. A v poslední době už si to začínají uvědomovat i na školách, na kterých zakládají různé esportové týmy či třeba zvou na besedy známé tváře gamingu. Takovou přednášku připravila před pár dny pro své studenty i West Catholic High School ve Filadelfii, hostem byl známý Counter-Strike komentátor a bývalý profesionální hráč, Jason "Moses" O'Toole.

Moses

West Catholic High School se do světa esportu ponořuje již nějakou tu dobu, marketingový ředitel Adam Antor založil školní esportové kluby a není tedy divu, že o besedu s takto známou tváří byl ve škole zájem. Její program? Moses se věnoval příběhu Stewie2k, na němž jsou podle něj vidět snad všechny překážky, které na vás můžou při cestě za vysněnou kariérou. Stewie byl rodiči kritizován za to, že „celé dny jen seděl u počítače“ a kvůli hraní měl i problémy ve škole. Při přestupu do Cloud9 byl navíc ještě vystaven kritice ze strany komunity, zakládající se na tom, že na hraní v takto velkém týmu nemá.

„Jestli někdy budete mít stejnou možnost, jako měl Stewie2k, nebojte se ji využít,“ řekl Moses svým posluchačům. „Všichni si mysleli, že selže, že nemá na to stát se profesionálem. Ale on to riskl a teď je díky tomu tam, kde je,“ dodal komentátor. Téma progaming a škola bylo tím hlavním, čemu se Jason ve své přednášce věnoval, a to nejen co se týče pohledu hráče. Uvedl také důvody, proč by měly školy hraní podporovat. Jsou podle něj tři hlavní: pomoc studentům najít nový kolektiv, podporovat je i mimo výuku a přiučit je v otázce bezpečnosti internetu.

Podle nás má Moses pravdu, esport je zkrátka budoucností a nyní si to začíná uvědomovat i širší veřejnost. Tak proč by to neměly udělat i školy, které mají na výchovu nových hráčů prakticky stejný vliv, jako jejich rodiče? Ve světě už fungují esportová stipendia, školní ligy a situace se začíná zlepšovat i u nás. 

Štítky: moses
miluju videohry a hlavně ligu legend