Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Winter s naší účastí v plném proudu!

29. 11. 2013 | 10:47 League of Legends
Známý švédský DreamHack konaný v Jönköpingu pořádá další ze svých populárních lan párty, tentokrát zde budeme mít na LoL turnaji i česko-slovenskou účast v podání SGC.
Výchozí obrázek

Známý švédský DreamHack konaný v Jönköpingu pořádá další ze svých populárních lan párty, tentokrát zde budeme mít na LoL turnaji i česko-slovenskou účast v podání SGC.

UPDATE: Turnaj vstupuje do druhého dne a dnes se budou dohrávat skupiny. Storm Games Clan včera oba své zápasy prohráli a nevypadá to tedy na postup ze skupiny, bohužel. I tak se od 11 hodin odehraje zbylých 6 zápasů ve skupině, SGC se ukážou ve 14 hodin. Poté se od 16:00 resp. 20:00 hrají obě semifinále, tentokrát již na dvě vítězné mapy

Postupujícími týmy z BYOC kvalifikace, které se doplní po jednom do každé skupiny jsou Intellectual Playground mířící do skupiny A, a také jeden z nejznámějších týmů z East - Eternity Gaming. Právě proti nim si zahrají ve svém posledním zápase Storm Games Clan.

Souběžně s tímto článkem můžete sledovat živou coverage v novince druhé - zde.

1

V turnaji se ukáže celkem osm týmů, které budou rozděleny do dvou skupin po čtyřech a hrát budou každý s každým, z každé skupiny pak postoupí dva. Zatím známe pouze šest účastníků turnaje, jelikož BYOC kvalifikace o jeden slot do každé skupiny se hraje až dnes ve čtvrtek.

To ovšem nebrání začátku turnaje, který by měl být kolem 14:30, kdy se v zahajovacím zápase představí domácí Team Property proti GF-Gaming - ti před pár dny opustili polskou organizaci a hrají pod názvem Kiedys Mialem Team, v překladu "Jednou jsem měl tým".

Ve zbytku dne se v best-of-one odehraje celkem šest zápasů, tedy maximální možný počet bez chybějících kvalifikantů. Ve skupině A doplní zmíněné dva týmy ještě Tricked eSports a večerem tedy ještě tým z kvalifikace. Na každý zápas je dle harmonogramu vyhrazeno celkem 90 minut.

Skupina B by měla odstartovat v 19:00 zápasem populárních SK Gaming a LowLandLions ze zemí Beneluxu. Krátce poté ovšem vstoupí do turnaje česko-slovenský tým Storm Games Clan, který se kvalifikoval z jedné z online kvalifikací. Jejich zápasy jsou naplánovany na 20:30 s LLL a čtvrteční program uzavře souboj SGC proti SK Gaming.

O kvalifikaci na Dreahmhack a dalších zajímavých faktech jsme tady na PLAYzone nedávno vydali rozhovor s talentovaným midařem Storm Games Clan Vladimírem 'Miah' Ďurčíkem (čtěte: Miah: "Škoda, že na DH nestretnem Ocelota").

2

Ještě je třeba doplnit, že se vám zdá slabá účast kvalitních celků. Důvod je prostý, jedny z nejlepších evropských týmů, které se navíc na turnaj původně kvalifikovali, tedy Ninjas in Pyjamas i s Freezem a Copenhagen Wolves, se nakonec rozhodli nezúčastnit kvůli tomu, že turnaj se hraje na patchi z konce minulé sezóny a oni pilně trénují na to, aby získali svůj slot v LCS.

Stejný důvod zmínil i Team UltraVires (bývalí GamingGear, účastníci Worlds), ti ovšem o LCS nebojují. I proto se trochu zdá, že skupina B je pro Storm Games Clan krapet těžší, ale určitě ne nehratelná, tak sledujte stream a podporujte našeho zástupce!

Název týmu:Sestava - top, jungler, mid, ad carry, support
{#Polsko} GF GamingXaxus, Jankos, Overpow, Celaver, VandeR
{#Švédsko} Team PropertyXyraz, PhyssiN, Hulberto, Infinity, Niqua
{#Dánsko} Tricked eSportsDoris, Trashy, ZiViZ, Krislund, Nisbeth
{#Evropská unie} SK Gamingfredy122, Svenskeren, Jesiz, CandyPanda, Nyph
{#Nizozemsko} LowLandLionsMorsu, Broetoe, ImHeat, Metalx, Kialys
{#Česko + Slovensko} Storm Games ClanCavalier, GladIQ, Miah, WorstAdcWest, LooLaa
týmy z byoc kvalifikace a jejich sestavy budou doplněny, jakmile budou známy

Celková dotace turnaje je necelých 30 tisíc dolarů a všechny zápasy poběží na streamu s živým komentářem méně známe dvojice Christopher 'Panky' Parkhurts a Vince 'Metuz' Hill. Moderátorkou víkendového programu je ovšem velice známá Rachel 'Seltzer' Quirico.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.