Přejít k hlavnímu obsahu

Být lepší než eSuba? Je to jen na tobě!

19. 12. 2013 | 14:52 Všechny hry
Tuzemský gaming se potýká s řadou nesnází. Kdybychom je měli jmenovat, asi by jsme tu byli hodně dlouho. Pokud se však podíváme na to, co je evidentní, napadne nás podivný nedostatek kvalitních herních organizací. Však se podívejte sami. Těch, které by zde působily déle než půl roku a které by se daly označit za opravdu kvalitní, je méně než prstů jedné ruky. Právě proto jsem se rozhodl zkusit nový projekt, který by dal šanci jednomu či dvěma nadšencům, vytvořit si vlastní herní organizaci. Organizaci, která bude zdravá a bude fungovat tak, jak má.
Výchozí obrázek

Tuzemský gaming se potýká s řadou nesnází. Kdybychom je měli jmenovat, asi by jsme tu byli hodně dlouho. Pokud se však podíváme na to, co je evidentní, napadne nás podivný nedostatek kvalitních herních organizací. Však se podívejte sami. Těch, které by zde působily déle než půl roku a které by se daly označit za opravdu kvalitní, je méně než prstů jedné ruky.
Právě proto jsem se rozhodl zkusit nový projekt, který by dal šanci jednomu či dvěma nadšencům, vytvořit si vlastní herní organizaci. Organizaci, která bude zdravá a bude fungovat tak, jak má.

Na myšlenku tohoto projektu mne přivedl kolega z vedení eSuby - scop. Při jednom z našich pravidelných rozhovorů totiž poukázal na fakt, že zde máme čtyři pět organizací, pořádající turnaje a ligy pro hráče, ale kupodivu tu máme pouze stejný počet(ne-li menší) herních organizací, které se těchto soutěží pravidelně účastní. Ano, je zde spousta týmů, které jedou na vlastní triko, ale co si budeme povídat, pro všechny je určitě zajímavější klání eSuba vs eEriness než eSuba vs Kluci z naší lhoty. A také pro organizátory znamenají renomované herní organizace větší jistoty, než neznámé týmy. I proto si myslím, že je potřeba aby se všichni snažili o to, aby zde bylo fungující jádro herních organizací, které povzbudí jak rivalitu, tak i samotný rozvoj scény. A jelikož nejsem z těch, kteří jen kecají a nikdy nic neudělají, rozhodl jsem se, že zkusím jít s kůží na trh. Pokud se to povede, bude tu třeba jednou jedna či dvě nové organizace, kam se budou hráči sami hrnout. Pokud se to nepovede, tak se vlastně "jenom" nic nestane. Takže není co ztratit.

e1387448500134410

Jak by to mělo fungovat?
Na principu poradenství. Vyvolený nebo vyvolení z vás budu provázet krok za krokem vytvářením vlastní herní organizace. A co je hlavní, nejen vytvářením, ale hlavně jejím pravidelným udržováním a vylepšováním. Budete tak mít neustále na dosah radu v každé fázi vývoje vaší organizace až do doby, kdy tyto rady nebudete potřebovat či vyžadovat. A nebudou to jen ony rady ale také konkrétní pobídky k rozvoji.

Proč ty? Máš vůbec na to?
Můj projekt, můj čas, mé úsilí. Navíc mě už nebavilo poslouchat ty nesmysly proč to nejde. Jestli na to mám posuďte sami.

Jaké jsou podmínky?
Něco málo požadavků tu je, ale nebojte.
1) Očekávám odhodlání pro věc, které bude delší než pauza mezi reklamama na Nově
2) Vlastní iniciativa - nečekejte, že za vás práci oddřu a vy budete jen koukat
3) Komunikace - nebát se ptát a komunikovat prakticky o všem co se týká budování organizace
4) Vlastní názor - to že vám něco poradím, neznamená že nemůžete nesouhlasit a na téma diskutovat
5) Počítat s tím, že průběh projektu budu zaznamenávat a podávat o něm informace veřejnosti
6) Počítat s tím, že poradce na vás bude tvrdý.

Co z toho?
1) Poradenství zdarma
2) Kontakty
3) Už od začátku náskok proti ostatním, kteří startují na vlastní pěst
4) Projekt je sám o sobě propagací vaší organizace


Kde se můžu zapsat?
Pokud se opravdu udál ten zázrak a někoho z vás tento nápad zaujal a chtěl by se přihlásit, bude potřeba prokázat trochu odhodlání a také minimální schopnosti. Bude tedy potřeba sepsat průvodní dopis, ve kterém se popíšete a představíte mi svou představu o své budoucí organizaci.
Průvodní dopis zašlete na potuznik@esuba.eu 

e1387447809860160

 

Výzva
Výzva směřuje zejména k těm z vás, kteří jste již zběhlí v našem gamingu a chtěli by jste v tomto projektu jakkoli pomoci. Ať již s jeho medializací, s osobním zapojením či dokonce potenciálním sponzoringem pontencionálně vzniknuvší organizace, určitě se ozvěte na zmíněný email také.

Zdroj: www.esuba.eu
Štítky: eSuba, Pigi