Přejít k hlavnímu obsahu

iBUYPOWER překvapují Titan na ESEA Finals

20. 1. 2014 | 20:26 Counter-Strike 2
iBUYPOWER dnes v noci překvapili Titan a vyhráli proti nim dva po sobě jdoucí BO3 zápasy v grand finále ESEA Season 15 Global Finals.Titan do turnaje vstoupili jako jasní favorité, vzhledem k tomu, že byli jediným evropským týmem v turnaji poté, co všechny evropské týmy zrušily účast včetně Astana Dragons a Clan-Mystik.
Výchozí obrázek

iBUYPOWER dnes v noci překvapili Titan a vyhráli proti nim dva po sobě jdoucí BO3 zápasy v grand finále ESEA Season 15 Global Finals.

Titan do turnaje vstoupili jako jasní favorité, vzhledem k tomu, že byli jediným evropským týmem v turnaji poté, co všechny evropské týmy zrušily účast včetně Astana Dragons a Clan-Mystik.

Všeobecně se počítalo s compLexity - Titan finále upper bracketu a později i grand finále, iBUYPOWER se však vzchopili a ve finále LB porazili své domácí rivaly, čímž si zajistili místo v dvojitém BO3 proti Titan, kteří taktéž porazili coL o kolo dříve.


iBUYPOWER se radovali z nečekané výhry (foto: HLTV.org)

Semifinále mezi iBUYPOWER a Titan proběhlo velmi jednostranně, přestože američané vyhráli de_season s těsným výsledkem, de_dust2 a de_nuke už šly s jasným poměrem k Titanům. Grand Finále však vypadalo jinak. První BO3 vypadalo na mapy stejně, tentokrát však iBUYPOWER překvapili, poučili se a vyhráli opět na season a na dust2.

Druhá série, kterou museli američané vyhrát znovu, aby vyhráli celý turnaj - vzhledem k tomu, že postoupili z lower bracketu - už vypadala jinak. Titan posbírali síly a vyhráli první mapu de_cache v prodloužení, de_nuke naproti tomu šlo k iBUYPOWER a vše se rozhodlo na třicetikolovém infernu, ze kterého o pouhé dvě kola lépa vyšli Sam 'DaZeD' Marine a spol, čímž si zajistili šokující výhru v celém turnaji.

Konečné umístění

1. {#Spojené státy americké} iBUYPOWER - $20,000
2. {#Francie} Titan - $8,000
3. {#Spojené státy americké} compLexity - $4,000
4. {#Spojené státy americké} United5 - $2,500
5. - 6. {#Spojené státy americké} mouseSpaz - $1,500
5. - 6. {#Spojené státy americké} Homeless - $1,500