Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Kdo se v Americe i Evropě dostal do ligy?

12. 9. 2014 | 16:16 League of Legends
Posledních pár dní bylo ve znamení 2015 Spring Promotion Tournament, kde šestka amerických a evropských týmů bránila svoji účast v League Championship Series v příštím roce.
Výchozí obrázek

Posledních pár dní bylo ve znamení 2015 Spring Promotion Tournament, kde šestka amerických a evropských týmů bránila svoji účast v League Championship Series v příštím roce.

První den se v Evropě utkala amatérská jednička H2k Gaming proti Copenhagen Wolves. Tahle hra překvapila úplně všechny a to tak, že H2k nedokázali uhrát jedinou hru! Vlci se za měsíc připravili opravdu výborně a H2k se příliš nedařilo - jak následně zmínil Krepo, tento tým hraje daleko pasivněji, než doma na online. Velká škoda.

Postupující tým: Copenhagen Wolves - YoungBuck, Airwaks, Sorenxd, Woolite, Unlimited
Nepostupující: H2k-Gaming - Odoamne, Trashy, Febiven, Hjärnan, AoD

Jako druzí přišli na řadu oblíbení Gambiti, kteří opět lehce pozměnili sestavu, kdy přišel Krislund namísto Genji. Tahle změna byla vyvedená, Gambit Gaming uvidíme i v další sezóně. SK Prime sice vyhráli první hru díky famózní Tristaně, poté si to však GMB pohlídali.

Postupující tým: Gambit Gaming - Kubon, Diamondprox, niQ, Krislund, EDward
Nepostupující: SK Gaming Prime - Smitty, Kikis, watdefox, Zyzz, Zytan

Dva týmy se tak udržely v lize, ale co Millenium? První dvě hry proti outsiderům z Unicorns of Love si sice MIL pohlídali, poté ovšem přišlo něco, co nikdo nečekal. UOL nejprve snížili skóre, když Vizicsacsi předvedl na topu úžasnou Poppy, což jednorožce nastartovalo. Podařilo se jim porazit Millenium i ve zbylých hrát a díky krásnému obrácení stavu tak máme nového účastníka LCS!

Postupující tým: Unicorns of Love - Vizicsacsi, Gilius, PowerOfEvil, Vardags, Hyllisang
Nepostupující: Millenium - kev1n, Kottenx, Kerp, Creaton, Jree

Přesuňme se do zámoří, i tam probíhaly boje o LCS. A hned první den byl vskutku zajímavý. O místo v lize se utkal nikdo jiný než Counter Logic Gaming, jejichž soupeřem byla Curse Academy. Ku překvapení všech CLG se stále nemohly dostat ke své hře, což zapříčinilo prohru v prvních dvou hrách. Že by nejprve hlavní tým Curse připravil CLG o šanci na Worlds a akademie následně poslala CLG pryč z ligy? Nakonec se nic takového nekonalo, jelikož tým okolo Doublelifta pozměnil taktiku během fáze banů/picků a těsně 3:2 se tak drží v lize.

Postupující tým: Counter Logic Gaming - Seraph, dexter, LiNk, Doublelift, Aphromoo
Nepostupující: Curse Academy - Cris, Saintvicious, Keane, Impactful, BunnyFuFuu

Všichni fanoušci už jistě tušili, že první zápas již nic nepředčí. Duel mezi Evil Geniuses a Team Coast tohle jen potvrdil. Před tímto zápasem přestoupili do CST dva korejští hráči, kteří se ovšem nestihli adaptovat a týmu nepomohli tak moc, jak se od nich čekalo. Dost se také ozývaly názory, že nevyměnit dvojici goldenglue a Rhux, tak Coast mají daleko větší šance. To nic nemění na tom, že EG poráží Team Coast 3:0.

Postupující tým: Evil Geniuses - Innox, Helios, Pobelter, Altec, Krepo
Nepostupující: Team Coast - Miracle, Santorin, Ringer, DontMashMe, Sheep

I v Americe si tak první dva vyzyvatelé z amatérské scény nepřišli na své vytoužené. Jinak tomu bylo ovšem v posledním duelu, tak jako v Evropě. CompLexity, a to zejména Pr0lly, předvedli kvalitní výkon, ovšem Team8 se připravil opravdu dobře. Po pěti krásných a vyrovnaných hrách tak LCS NA vítá nový tým, kterým není nikdo jiný než právě Team8.

Postupující tým: Team8 - Calitrlolz, PorpoisePops, Slooshi, maplestreet, Dodo8
Nepostupující: compLexity - Westrice, Kez, pr0lly, Robertxlee, Bubbadub


Tenhle 2015 Spring Promotion Tournament byl teprve začátkem toho, co v příští sezóně uvidíme. Vzhledem k tomu, že Riot se rozhodl rozšířit soutěž na 10 týmů, tak další amatérské týmy plus ti, co neuspěli v Promotion Series, budou mít ještě další šanci v Expansion Tournamentu, kde uvidíme další dva týmy, které rozšíří seznam týmu v obou regionech.

Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.